Csapatunk a legjobb hazai mérleggel érkezik az alapszakasz hajrájára, és ez a papírforma szerint a Szeged ellen sem kell, hogy változzon. Hiszen a vendégek szezonja abszolút nem úgy alakul, ahogyan azt valószínűleg a bajnoki rajt előtt várták. Most éppen ott tart Nikola Lazics csapata, hogy foggal-körömmel küzd a liga hátsó traktusából az előrejutásért, ami a maradék négy forduló ellenfeleit elnézve nem lesz sétagalopp.

Hogy a szegediek ezirányú küzdelme mennyire lesz sikeres, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy az Olajbányász sem dőlhet hátra, mert amennyire tekinthetnek előre, hogy egy esetleges őrült hajrával beérjenek az első helyre, annyira “nyitva van a pálya” a mögöttük settenkedő ZTE számára is a második hely kapcsán. Ennek fényében nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy egy parázs összecsapásra van kilátás, mindkét gárda számára fontos a két pont begyűjtése.

A decemberi találkozót ugyan megnyerte Szegeden az Olaj, de azon a mérkőzésen sem adták magukat könnyen a kék-fehérek, elég, ha felidézzük Gasper Potocnik nyilatkozatát a lefújás után:”Egy nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, sosem könnyű Szegeden játszani. A meccs nagyrészében nem találtuk a megfelelő ritmust…”
A mieinknél a sérültlista az eddiekhez hasonló, Pallai Tamáson kívül mindenki bevethető, az egy hét alatt a harmadik bajnoki mérkőzését játszó SZTE részéről sincs hír arról, hogy bárki maródi lenne.
A mérkőzést szombaton 18 órától rendezik. A játékvezetői hármast dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton és Balog György Attila alkotja majd. Élőképen a MindigTV GO felületén követhető a meccs.