A bajnokság egyik üde színfoltja a Zalaegerszeg szereplése. A ZTE az idei esztendőre éremesélyes csapatot épített, s ez bizony látszik is a gárda szereplésében. Megtapasztalhattuk a korábbi oroszlányi sikeredző, Sebastjan Krasovec csapatának erejét a Tiszaligetben is, egy végletekig kiélezett találkozón sikerült csak két vállra fektetni a kék-fehéreket.

A ZTE több szempontból is hasonlít az Olajbányászhoz. Egyrészt szervezett, tudatos kosárlabdát játszanak, másrészt pedig a szakvezető igyekszik elosztani a terheket, ami elég jól sikerül is. A csapat öt légiósa szinte pontra egyformán teljesít, az ötödik legjobb dobónak számító Petar Rakicevic (12,6 pont/mérkőzés) és a pontkirálynak számító Alexander Trice (14,1 pont/mérkőzés) teljesítménye között mindössze 1,5 pont a differencia, azaz valóban öt emberre is kiemelten kell figyelnie Pongó Mátééknak.

Az Olajbányász az elmúlt három mérkőzésen egyre jobb teljesítményt nyújtott. A sérültek és betegek visszatérését követően érezhetően ismét kezd komoly fordulatszámon pörögni a csapat gépezete, s a Falco válogatott szünet előtti legyőzése egy esélyt is kinyitott az alapszakasz megnyerése felé. Persze ez rendkívül nehéz feladat, s azért szükséges lenne hozzá a Falco botlása is, ám a lehetőség adott. Ugyanakkor csak akkor élhet vele az Olaj, ha nem nagyon szenved vereséget a hátralévő öt fordulóban.

Motivációnak ez talán jó is lehet, igaz, a hazai mezőny egyik legjobb csapata, a tabellán pont mögöttünk álló Zalaegerszeg otthonában ez a bravúr kategóriájába tartozna. Mindkét csapatnál nagy kérdés lesz, hogy a hosszabb szünet (A ZTE február 15., az Olaj február 18. óta nem játszott tétmeccset) miatt mennyire eshettek ki a ritmusból a játékosok. Erre hamarosan választ kapunk, a rangadót ugyanis szombaton 18 órától rendezik meg a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban. A játékvezetői hármast Kapitány Gellért, Farkas Gábor és Kovács Nimród alkotja majd. Élőképpen a MindigTV GO felületén követhető a meccs.