Az első helyezett utazik a másodikhoz, kell-e ennél nagybb rangadó a férfi kosárlabda bajnokságban? Ha még ehhez hozzátesszük, hogy az Olajbányász vendége a Falco KC lesz, akkor már pontosan tudjuk: az évad legnagyobb érdeklődéssel várt meccse következik az alapszakasz 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A magyar férfi kosárlabda elmúlt másfél évtizedét a Szolnoki Olajbányász és a Falco KC uralta. Emlékezetes bajnoki döntők, kupafinálék, hatalmas meccsek, idegörlő izgalmak, azaz hamisítatlan klasszikussá vált a két gárda összecsapása. Most is ez a két csapat áll a tabella élén, a bajnoki címvédő szombathelyiek két sikerrel előzik meg jelenleg csapatunkat. Az idei pontvadászatban talán nem emelkedik ki annyira a Falco, mint az előzőben, ám így is csupán kétszer hagyták el vesztesen a pályát. Érdekesség, hogy akkor is saját csarnokukban szenvedtek vereséget, azaz idegenben még mindegyik ellenfelüket legyőzték.

A csapat vezére idén is Perl Zoltán, a magyar válogatott kulcsembere, ám mögötte többen is tíz pont körül átlagolnak, ami azt jelenti: kiegyensúlyozott az idei Szombathely. Fizikalitásban persze az Olajbányász sem áll egyáltalán rosszul, az elmúlt két hónap sérülései és betegségei után az Oroszlány ellen már láthattuk azt az erőtől duzzadó játékot, ami az idei Olaj sajátja.

Ez a mérkőzés a legtöbb pontot dobó (Falco) és a legkevesebbet kapó (Olajbányász) gárda összecsapása lesz, ahol a fegyelmezettség talán minden eddiginél fontosabb lesz. A jegyeladásokat nézve borítékolható a teltház szombaton, a hangulat minden bizonnyal fergeteges lesz, ilyenkor van csak igazán szükség a higgadt fejre és a forró szívre.

Benczur Tamásnak, Praksch Péternek és Tőzsér Dénesnek, a három játékvezetőnek lesz a feladata a szabályok betartatása, a csapatoké pedig az, hogy a szurkolókat megajándékozzák egy felejthetetlen sportélménnyel. Az évad rangadójára érthetően a Magyar Televízió is lecsapott, s élőben közvetítik azt 18.30-tól.

Mi mást is kívánhatnánk szombatra, mint egy emlékezetes estét, egy remek meccset, s az Olajbányász győzelmét. A csapatnak és a szurkolóknak együtt sikerülhet!