Hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést az Olajbányász, Suboticék nem sok levegőt hagytak az oroszlányiaknak. Bő három perc játék után már 15-6-ra vezettek Rudnerék, időt is kellett kérnie a vendégeknek. Nem sokat segített az eligazítás, a rendkívül szigorú hazai védekezés mellett még a passzolás is gondot okozott Illés Mátééknak. Gasper Potocnik sűrű cserékkel igyekezett fenntartani a magas fordulatszámot, így aztán könnyedén tartotta tíz pont fölötti előnyét a Szolnok (28-14).

Az első negyed pontzuhataga igencsak alábbhagyott a második játékrészben, persze emiatt elsősorban a vendégeknek fájhatott a fejük, hiszen ők voltak komolyabb hátrányban (32-14). Próbálkozott Simon Petrov is cserékkel fölrázni csapatát, de nem igazán találta azt az ötöst, mely megkezdhette volna a zárkózást. Így aztán Lukács Norbert két egymás utáni triplájával 15 percnyi játék után átlépte a húsz pontot az Olaj előnye (40-19).

A szolnokiak nem lassítottak, a vendégek pedig, közeledve a nagyszünethez, mintha kicsit hitüket is veszítették volna. Így a mérkőzés felénél tekintélyesnek mondható előnyt harcolt ki az Olajbányász (53-26).

Jelentős változást nem hozott a játékban a nagyszünet sem, az oroszlányiak továbbra sem igazán találták a szolnoki védekezés és támadás ellenszerét sem, így pedig a harmadik negyed felére már 30 pont volt a két gárda között (63-32). A harmincadik perchez közeledve újra felpörgött a Szolnok, s néhány szép kosárral a jó ideje halvány oroszlányi reményeket is szertefoszlatták (73-37).

A záró negyedben a szurkolók, s talán már a csapat is a hétvégi szuperrangadóra, az Olajbányász – Falco meccsre koncentrált. A hazaiak gyorsan “negyven közeli” állapotba kerültek, Mokánszki Máté két büntetőjével el is érték a határt (82-42). Rudner Gáborék formajavulása tehát folytatódott, s kifejezetten biztató játékot mutatva teljesen megérdemelten győzték le még ilyen különbséggel is az OSE együttesét (96-59).

Szolnoki Olajbányász – MVM-OSE Lions 96-59 (28-14, 25-12, 20-11, 23-22)

Bajnokság, 21. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Czifra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Pozsonyi László

Szolnoki Olajbányász: Durham 22/9, Lukács 8/6, Barnes 9/3, Szubotics 16/6, Williamson 10/6. Cserék: Pong 5/3, Rudner 8/6, Mokánszki 9/3, Révész 9, Gavin -, Arabo -, Vincze -.

MVM-OSE Lions: Illés 3/3, Dimitrijevics 11/6, Barnjak 8/3, Dorogi 6/3, Krestinin 10. Cserék: Ruják 5/3, Mucza -, Carev 7/3, Henry 9, Szabadfi -.