Nem várt sokat az első időkéréssel Gasper Potocnik, egyetlen percnyi játékidő elég volt ahhoz, hogy az Olajbányász szlovén mestere a pályán látottak alapján magához intse tanítványait. Mi tagadás, egészen más ritmusban kezdett a két csapat, a Jonest és Shine-t nélkülöző soproniak óriási ütemet diktálva átrohantak a szolnokiakon. Négy perc után már 19-3-ra vezettek Supoláék, azaz nem sikerült felrázni az Olajt a szakvezetőnek.

Semmi nem sikerült Pongóéknak, s hat perc után már húsz pont volt a két gárda között (23-3). Ha pedig a teljes leolvadás nem lenne elegendő, Bojan Subotic is gyorsan összeszedett három faultot, azaz a Szolnok legjobbja is a kispadra kényszerült. A túl sok könnyű kapott kosárnak köszönhetően már az első negyedben olyan hátrányt szedett össze az Olajbányász, mely akár el is dönthette volna a meccset (32-15).

Ahogyan az várható volt, az első negyed elképesztő soproni tempóját már nem tudták fenntartani a hazaiak, így kiegyenlítettebb lett a játék. Komolyabban faragni azonban a támadójáték pontatlanságai miatt nem sikerült, a negyed feléig csak négy ponttal került közelebb a Sopronhoz az Olajbányász (36-23).

Határozottan följavult viszont az Olajbányász védekezése, ennek köszönhetően Rudner triplája után már tíz pont alá is “benézett” a Szolnok, de a hazaiak két gól jó plusz faultos akciójukkal visszaverték a szolnoki feltámadást (45-33).

Az Olajbányász jött ki harcosabban az öltözőből a nagyszünet után, három perc alatt tíz pontot dobva sikerült szorosabbá tenni a meccset (49-43). Rudner és Barnes vezérletével egyre jobban játszott a Szolnok. Láthatóan megtorpant a soproniak játéka, s levegőben lógott, hogy az Olajbányász először a meccsen átveszi a vezetést, azonban ez nem sikerült, s a Sopron két kosárral Gasper Potocnikot késztette időkérésre (56-50). Az eligazítás jót tett, Barnes büntetőivel másfél perccel a harmadik negyed vége előtt kiegyenlített az Olajbányász, a negyed végi utolsó kosár azonban a hazaiaké volt Joseph révén (59-56).

Ami nem sikerült három negyeden keresztül, az összejött a záró negyed elején. Egy 0-7-es sorozattal két perc után már négy ponttal vezetett az Olajbányász, jött is Fevarakisz mester időkérése. Na meg érkezett öt soproni pont. Nagyon izgalmas lett a meccs, nőtt a feszültség a lelátón és a pályán is, s több lett a hiba is.

Ebben a helyzetben az Olaj tudott újítani, a harminc percig pont nélküli, faultproblémákkal küszködő Subotic kilenc pontjával már nyolccal is vezettek. A Sopron azonban nem adta föl, s Valerio Bodon remeklésével és öt pontjával egyetlen kosárra zárkóztak fel másfél perccel a vége előtt (73-75). Sőt, Durham kihagyott középtávolaja után az egyenlítés, vagy akár a vezetés is meglehetett volna a Sopronnak, ám az előbb még dobást hibázó Durham labdát, majd kosarat szerzett. De innen sem volt vége, egy bravúros  tripla után a hosszabbításért dobhattak büntetőt a soproniak, viszont hibáztak. Így az első negyed után kevesen hitték volna, de végül a feljavuló támadójáték után a védekezésével döntötte a maga javára a találkozott az Olajbányász.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 76-78 (32-15, 13-18, 14-23, 17-22)

Bajnokság, 15. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Farkas Gábor

Sopron: Joseph 14/6, Supola 4, Valerio Bodon 20/12, Barnett 17/3, J. Durham 17. Csere: Csendes, Sitku, Molnár M. 4, Takács.

Szolnok: Durham 10, Gilszki 3/3, Barnes 23/15, Szubotics 9/3, Williamson 8/3. Csere: Rudner 9/9, Pongó 6/3, Révész 8, Griffin 2.