Az M4 közvetítésének köszönhetően mindenütt látható lesz a 15. forduló rangadója, melyet az Olajbányász vív Sopronban. Két remek formában lévő csapat találkozik a hűség városában szombaton 18 órától, valamelyiküknek ekkor végtér a hatmeccses győzelmi sorozata.

Ebben a szezonban sem győzni járnak a csapatok a soproni csarnokba, hat győzelem mellett csupán egyszer kaptak ki Molnár Mártonék, a Falco tudta győztesen elhagyni a Novomatic Arénát. Kétségtelen, hogy remek formába lendült Kostantinos Flevarakis együttese, sorra nyerik a meccseiket, ráadásul meggyőző teljesítménnyel. Nyilvánvalóan saját pályájukon is a két pont begyűjtése a céljuk.

Ehhez azért az Olajbányásznak is lesz egy-két szava, még akkor is, ha továbbra is több sérülés nehezíti a szakmai munkát. Ezzel kapcsolatos hír, hogy javul a maródiak állapota, a Kaposvár ellen kimaradók közül Rudner Gábor már ott lesz társaival a pályán.

A soproniak remek külső sorral rendelkeznek, elsősorban az ő remek teljesítményükre építkeznek a mérkőzéseken. Joseph és az Olajbányásznál is megfordul Jones személyében két ponterős játékos diktálja a csapat ritmusát, mindketten ponterősek és remekül passzolnak. Ugyanakkor a Szolnokhoz hasonlóan ők is több ember teljesítményére alapoznak, ebben rejlik az erejük, nem elég egy játékos kikapcsolása a sikerhez.

Ahogyan azt Felvarakis mestertől megszoktuk, nagyon fontos számára a jó védekezés, nem véletlen, hogy a Sopron kapja átlagban az egyik legkevesebb pontot a mezőnyben. Mondjuk ebben az Olajbányásznak sincs miért szégyenkeznie, lévén a legkevesebbszer éppen a szolnoki gyűrűbe tudnak betalálni a csapatok ebben a bajnokságban.

A hangulat egészen biztos remek lesz, így nagyon fontos lesz a fegyelem és a koncentráció a pályán.

A mérkőzést szombaton 18 órától az M4 tűzte műsorára, a játékvezetői hármast Praksch Péter, Tőzsén Dénes és Farkas Gábor alkotja.