A mérkőzés előtt az egyik legjobb hír mindenképpen az volt, hogy Pallai Tamást újra meccskeretbe jelölhette Gasper Potocnik kik vezetőedző. Ugyanakkor Lukács Nobert és Jimmy Gavin mellett Rudner Gábor sem tudott játszani. A meccset jobban kezdte a Honvéd, az első negyedben végig ők vezettek. Az Olaj játékainak pontatlanságait kihasználva rendre eredményesen fejezték be támadásaikat, így 7 perc játék után 14-7-re vezettek.

Ez mintha jelzés lett volna Suboticéknak, egy perc múlva már csak egyetlen pont volt a hazai előny (14-13).

A negyed vége azonban a Honvédnak sikerült jobban, s nyolc pontos előnnyel készülhettek a második negyedre.

A folytatásban sem igazán ment az Olajbányásznak, különösen védekezésben voltak problémák, túl sok könnyű kosarat dobhattak Peringerék. Tizennégy perc után időt is kellett kérnie a szolnoki kispadnak (29-17). Nem igazán sikerült megállítani a Honvédot, de ez nem elsősorban a hazaiak jó játékának, sokkal inkább a szolnoki hibáknak volt köszönhető. Igaz ugyanakkor, hogy a piros-fehérek tökéletesen használták ki a szolnoki hibákat (42-26).

Jól kezdte a harmadik játékrészt az Olajbányász, 0-7-es  sorozatukra ismét könnyű kosarakkal válaszolt a Honvéd, így a 25. perc végére kezdett aggasztóvá válni a hazai előny (50-35). Továbbra sem találta saját játékát a Szolnok, nem tudta rákényszeríteni akaratát a remekül küzdő Peringerékre. Így a záró negyed előtt kilenc ponttal állt közelebb a Honvéd a győzelemhez (57-48).

Hét szolnoki ponttal indult a negyedik negyed, két perc után időt kértek a hazaiak. Megállítani nem sikerült az Olajt, Bojan Subotic hármasában 34 perc után az Olajbányásznál volt az előny (60-62). Nem vált biztosabbá a szolnokiak játéka, szoros maradt a találkozó, egymás hibáit igyekeztek kihasználni a felek, vajmi kevés sikerrel.  Három perccel a vége előtt Bojan Subotic középtávolija után már négy ponttal vezettek a vendégek, innen pedig nem tudott újítani a Honvéd, nyert az Oélajbányász (65-72).

Budapesti Honvéd SE – Szolnoki Olajbányász 65-72 (21-13, 21-13, 15-22, 8-24)

Bajnokság, 13. forduló
Ludovika Aréna, Budapest
dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás, Földesi Ádám (Dernei Gábor)

Honvéd: Simon 10/6, Tanoh Dez 13/3, Mijovics 6, Demeter 7/3, Peringer 6. Cs: Hajdu 4, Sherman 17/9, Völgyi 2, Kopácsi -, Tarján -.

Szolnok: Durham 11, Pallai 8/6, Barnes 11/3, Szubotics 19/6, Williamson 14. Cs: Pongó 6/3, Révész 1, Griffin 2, Gilszki -.