Az alapszakasz első felének utolsó fordulója következik szerdán. Csapatunk Budapestre látogat, ahol 19 órától a Ludovika Arénában a Budapesti Honvéd lesz az ellenfelünk. A nagymúltú fővárosi klub jelenleg a kiesés elkerülése ellen harcol, míg az Olajbányász a tabella második helyéről várja a találkozót.

A Körmend legyőzését követően meglehetősen felemás hírek érkeztek az Olajról. Megsérült Jimmy Gavin, valamint megműtötték a mandulájával Lukács Norbertet, így két kulcsember is hetekre kidőlt. Ezért aztán két hónapos időtartamra új játékost szerződtetett a klub Dayon Griffin személyében. A szezont még a Kaposvár színeiben kezdő bedobó akár be is mutatkozhat a Honvéd ellen, amennyiben Gasper Potocnik a pályára küldi.

Az esélyek a papírformát nézve egyértelműen az Olajbányász mellett szólnak a hiányzók ellenére is, ám pontosan az ilyen mérkőzések rejthetnek magukban váratlan fordulatokat. Az Olajbányász és a Honvéd párharcai mindig rangadónak számítottak, alighanem most sem kell sem a hazaiakat, sem pedig a szolnoki játékosokat motiválni.

A hangulatra biztosan nem lesz majd panasz, többszáz szolnoki szurkoló lesz a Ludovikában. Aki nem tud elutazni Budapestre, annak ajánlhatjuk a MindigTV Go felületét, itt élőképpel is követhető az utolsó karácsony előtti bajnokink. A játékvezetői hármast dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás és Földesi Ádám alkotja majd.