Nem kellett sokat várni arra, hogy Marjan Cakarun újra kosarat szerezzen Szolnokon, a horvát center duplájával indult az Olajbányász-Körmend rangadó. Jobban is kezdte piros-fekete rangadót a Körmend, öt percig kellett várni, míg a hazaiak átvették a vezetést. A vendégek az Olaj fegyverével élve igyekeztek villámgyorsan felérni a szolnoki palánk alá, pontjaik jelentős részét ebből szerezték (13-12).

Chambersék zónája ellen hat perc után vált eredményesebbé Suboticék támadójátéka, Kocsis Tamás edzőnek magához is kellett hívnia tanítványait, nehogy meglépjen a házigazda (18-12). Ám nem sikerült az eligazítás, a vasiak kezdeti lendülete alábbhagyott, az öt bedobott triplával pedig az első szünetre tíz pont fölé nőtt a szolnoki vezetés (27-16).

Az első negyedben kapott rengeteg pont jobb védekezésre sarkallta a vendégeket, de a támadójátékukon nem igazán sikerült változtatni. Az Olaj remekül védekezett, s percről percre növelte előnyét, a 16. perc végére már közel húsz pont volt a két gárda között (40-21).

A félidőhöz közeledve ismét ritmust tudott váltani Gasper Potocnik csapata, s remek triplázásuknak köszönhetően (10-et dobtak húsz perc alatt Lukácsék) sokkal nyugodtabban mehettek be az öltözőbe (51-29).

Fordulás után is lendületben maradt az Olajbányász, s nem hagytak esélyt a fölzárkózásra ellenfelüknek. Rudner Gábor elképesztően dobott, ötödik triplájával (hat próbálkozásból!) már harminc pont volt a különbség a 25. percre (68-37). Ez a differencia érdemben már nem is változott, így a győzelem tudatában kezdődhetett az utolsó játékrész (76-46).

Nem kellett sok idő, hogy a negyvenet is átlépje a különbség, a szolnokiak örömjátékkal szórakoztatták közönségüket, a körmendiek pedig teljesen szétestek. Négy perc alatt egyetlen pontot sem tudtak dobni, az Olaj 18-0-ás sorozatot repesztett, s láthatóan egyáltalán nem csökkent Suboticék harci kedve. Ezt a körmendi szempontból csúfra sikeredettet percet Moore duplája zárta le (94-48). Sokkal többet aztán már nem dobotak a vendégek, az utolsó negyedben már nem tudtak egyáltalán beleszólni az Olajbányász gálájába.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 106-55 (27-16, 24-13, 25-17, 30-9)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Tőzsér Dénes Kelemen, Makrai Márton (Bogárdi János)

Szolnok: Durham 19/9, Lukács 11/3, Barnes 10/6, Williamson 13/3, Szubotics 19/9. Csere: Révész 6, Rudner 15/15, Pongó Má. 9/6, Gavin -, Gilszki 2.

Körmend: Chambers 19/3, Parrish 4, Moore 4, Cakarun 6, Omenaka 11. Csere: Balogh M. -, Kiss M. 2, Doktor P. -, Ferencz 2, Herczeg 3, Geröly -.