Még sokakban él az Alba elleni keddi bajnoki rangadó, az izgalmas hosszabbításos találkozó után máris újabb presztízsmeccs vár az Olajbányász játékosaira. Az a Körmend érkezik a Tiszaligetbe szombaton, mely rosszul kezdte az évet, a nemzetközi kupából lényegében már kiesett, emiatt pedig edzőt is váltottak.

A vasi piros-feketék ugyanakkor csak egyetlen vereséggel állnak az Olajbányász mögött, amennyiben győzni tudnának, akkor utolérnék az élmezőnyt. A körmendiek játéka igen nehezen állt össze, igazából nem találták meg a védekezés és a támadójáték közötti egyensúlyt, így aztán nem igazán tudták kihasználni a keretükben meglévő potenciált. A Rába partjára nyáron igazolt korábbi szolnoki közönségkedvenc, Marjan Cakarun sem kezdte jól a szezont, ellenben az utóbbi hetekben egyre jobb mutatókkal igazolta: érdemes volt szerződtetni. Rajta kívül Moore, Michell és Chambers felel elsősorban a pontokért.

Antonis Constantinides vezetőedzőt a DEAC elleni idegenbeli vereség után segítője, Kocsis Tamás váltotta. Vele a Körmend Szegeden már győzni tudott egy szoros meccsen szerdán.

Az Olajbányász egy felejthetetlen meccset játszott kedden. Húsz perc nagyszerű játék után úgy tűnt, az Albát sikerült megrogyasztani, ám a fehérváriaknak sikerült felállniuk, s végül csak a hosszabbításban tudta megnyerni a rangadót az Olaj. Ennek a találkozónak a tapasztalatait minden bizonnyal hasznosítja majd a csapat, ha ezt megteszi, akkor a piros-fekete rangadónak egyértelműen a házigazda az esélyese. Ám ahogyan az a rangadókon lenni szokott, sem a pillanatnyi forma, sem a bajnoki helyezés nem számít, kizárólag a pályán mutatott teljesítmény.

Szombaton a mérkőzés 18 órakor kezdődik a Tiszaligetben, az U20-asok 15 órakor kezdenek. Élőképpel a MindigTV Go felületén követhető.