A magyar bajnokság legponterősebb Alba Fehérvár érkezik kedden a legjobban védekező csapat otthonába a 12. fordulóból előrehozott bajnokira. A két sokszoros bajnok megannyi emlékezetes csatát vívott már egymással, bajnoki finálék, kupadöntők, felejthetetlen rangadók sora teszi igazán színessé a két klub párharcát.

Vojvoda Dávidék remek formában vannak, az elmúlt öt mérkőzésüket megnyerték. Egyébként felettébb hasonlóképp szerepel a két gárda, otthon eddig veretlenek, két-két vereségüket egyaránt idegenben szenvedték el. Ebben joggal bízhatnak Lukács Norberték is, az Olaj hazai pályája az egyik legerősebb a magyar élvonalban. A fiatal válogatott játékos egyébként éppen a keddi ellenféltől érkezett a nyáron Szolnokra, de nem csak ő az, aki a mostani csapatokból megfordult a nagy ellenfélnél. Vojvoda Dávid például legjobb eredményeit éppen a Tiszaligetben érte el, itt lett sokszoros bajnok és kupagyőztes.

Az Alba Fehérvár különösen támadójátékával hengerel, legutóbb Nyíregyházán meg sem álltak 108 pontig. Négy játékosuk is rendre 14 pont fölött dob, ezen a listán az eddigi legjobb fehérvári idényét futó Vojvoda Dávid vezet 17 pontjával. Az Alba három válogatottja, Pongó Marcell, Somogyi Ádám és Vojvoda Dávid mellett az Olajban is megforduló Quincy Ford sem ismeretlen a szolnoki szurkolók előtt. Sőt, sérülése után Szabó Zsolt is Matthias Zollner rendelkezésére áll, azaz darabra és posztra is remekül állnak.

Az Olajbányász Szegeden játszott a legutóbbi fordulóban, ahol végig vezetve győzött. Itt elsősorban a csapat védekezését lehetett dicsérni, a 65 kapott pont kifejezetten jónak számít idegenben. A bajnokság legjobban támadó és legjobban védekező csapatának találkozóján nagyon fontos lesz a fegyelmezettség, valamint az, hogy már az első pillanattól kedve kellően koncentráljanak Bojan Suboticék. Az Albát nagyon nehéz ugyanis megállítani, ha lendületet kap.

A keddi rangadót Benczur Tamás, Tóth Cecília és Fránya Péter vezeti, élőképpel a MindigTV Go felületén követhető.