A Zalaegerszeg elleni hazai siker után Tisza-parti bajnoki vár az Olajbányászra pénteken. A házigazda Naturtex-SZTE SZEDEÁK az elmúlt években rendre a kellemes meglepetés volt a bajnokságban. A kupa fináléjában idén tavasszal például éppen ellenük szerezte meg kilencedik elsőségét az Olaj.

Az idei szezonjuk egyelőre nem úgy alakul, ahogyan azt a korábbiakból kiindulva várhattuk, mindössze kétszer hagyták el győztesen a pályát, s hatszor kikaptak. Simándi Árpád vezetőedzőnek szinte teljesen új csapatot kellett építenie, új légiósokat szerződtettek, a kulcsemberek közül egyedül Bognár Kristóf maradt. Az újak, egyelőre legalábbis, nem tudnak olyan hatékonyak lenni, mint tavaly, ez alól talán Desmond Washington a kivétel. A szegediek játékmestere 18,9 pontja mellett 6,8 gólpasszt is átlagol mérkőzésenként, ami igen figyelemre méltó. Mint ahogyan figyelemre méltó az eladott labdáinak a száma, ami 6,1! Jó formában van viszont Bognár Kristól, ő az SZTE harmadik legponterősebb játékosa 13,3 pontjával, a hasznosságot jelző VAL-mutatóban pedig ő a legjobb (22,1).

Szolnoki oldalon az oroszlányi vereség után hazai pályán sikerült javítani a Zalaegerszeg legyőzésével. A válogatott szünetben érezhetően kicsit ritmusát vesztette a csapat, a javulás már a ZTE ellen is látható volt. Szegeden sem lehet más az Olajbányász célja, mint a győzelem, még akkor is, ha ez rendkívül nehéznek ígérkezik. A SZEDEÁK szeretne a veszélyzónából elkerülni, ráadásul az Olaj ellen játszani mindig plusz motivációt szokott jelenteni.

A pénteki szegedi találkozó 18 órakor kezdődik, Kapitány Gellért, Goda László és Kovács Nimród alkotja a játékvezetői hármast. Élőképpel a MindigTV GO felületén követhető nyomot a meccs.