Közel két hétnyi szünet után folytatódik a férfi A-csoportos bajnokság. Az Olajbányász a Tiszaligetben fogadja a Paksi Atomerőmű gárdáját. A Csirke Ferenc vezetőedző által irányított csapat a tavalyinál jobb, ez már hat forduló után megállapítható. Tulajdonképpen csalóka is a tabellán látható tizedik helye, mivel több mérkőzést is csak a végjátékban vesztettek el.

Az ASE legjobbja az élete formáját mutató Eilingsfeld János, aki meccsenként több mint 17 ponttal terheli meg az ellenfelek kosarát. Némi szerencse, hogy ő sérülése miatt valószínűleg még nem léphet pályára Szolnokon, de nélküle is szervezett csapat a pénteki ellenfél.

Találkozhatunk két egykori szolnokival is, Samuel Taiwo és Frank Áron egyaránt szolnoki nevelésűek, előbbinek ez lesz az első alkalom, amikor ellenfélként jön vissza a Tiszaligetbe.

Az Olajbányász is igyekezett a lehető legjobban kihasználni a szünetet, egy edzőmérkőzés is szerepelt Pongó Mátéék programjában. Kunszentmártonban az egyik legerősebb román csapattal, az Európa Kupában is vitézkedő Nagyváraddal csaptak össze Suboticék, s egy szoros végjátékban le is győzték őket.

Azon a mérkőzésen nem állhatott Gasper Potocnik vezetőedző rendelkezésére a felnőtt válogatott Lukács Norbert, most már természetesen ő is visszatért Szolnokra. A találkozót pénteken 18 órától rendezik, élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni. A meccs játékvezetői Cziffra Csaba, Goda László és Makrai Márton lesznek.