Hatalmas győzelmet aratott az Olajbányász pénteken Kecskeméten, a fölényes és látványos siker azóta is beszédtéma a szurkolók között. Remélhetőleg kedd estétől már egy újabb mérkőzés ad okot az örömre, ugyanis a negyedik fordulóból elhalasztott bajnokin a DEAC látogat a Tiszaligetbe.

Évek óta nagy tervekkel vág neki a bajnokságnak keddi ellenfelünk, de valami mindig hiányzik az igazi áttöréshez. A DEAC képes egészen kiemelkedő teljesítményre, valamint gyengére is. Ezt akár egyetlen mérkőzésen belül is meg tudják tenni. Szombaton például a bajnoki címvédő Falco ellenében jól játszva vezettek egészen az utolsó pillanatig. A mérkőzés utolsó negyedére leblokkoltak, s végül egy szerencsétlen dudaszós kosárral veszítettek.

Persze a vereség az vereség, s Debrecenben aligha elégedettek a négy meccsen szerzett egyetlen győzelemmel. Pontosan ezért kell odafigyelni a debreceniekre, akik két jó centerrel, a szolnoki közönségkedvenc Tóth Ádámmal és Jimmie Taylorral, valamint az elnyűhetetlen Drenovaccal minden bizonnyal meg akarják állítani rossz sorozatukat. David Dedek vezetőedző kezei alatt visszatért a pályára a sportág egyik nagy ígérete, a sérülései miatt az elmúlt két évet lényegében kihagyó Mócsán Bálint, s mellette ott van még az Olajban is megfordult Polyák László. A légióskontingenst két amerikai teszi teljessé.

Sokkal felhőtlenebb az ég most Szolnokon, az Olajbányász ugyanis egy remek előszezon után jól kezdte a bajnokságot is. A dinamikus, erőteljes játék, amit Durhamék mutatnak, nagyon tetszik a szurkolóknak. Ami a szépségnél is fontosabb, hogy már három idegenbeli és egy hazai sikert is besöpörtek a piros-feketék.

A DEAC elleni siker azért is lenne igazán fontos, mert vasárnap Szombathelyen a címvédő Falco otthonában sokkal jobb egy győzelemmel felvértezve pályára lépni.

A találkozó október 25-én kedden 18 órakor kezdődik a Tiszaligeti Körcsarnokban, élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni.

A meccset a Benczur Tamás, Tőzsér Dénes, Sörlei Attila hármas vezeti.