Kétségtelen, hogy a bajnokság rangadóját a Kecskemét és az Olajbányász csapata vívja pénteken este. A két veretlen klub találkozója arról is dönt, hogy vége lesz a holtversenynek a tabella élén, s valamelyik csapat egyedüli veretlenként folytatja szereplését. Persze a szomszédvári derbi ettől még csak az egyik a huszonhat bajnokiból. Vagy mégsem?

Alighanem valamennyi Olaj-szurkoló lelkében ott él még a mögöttünk hagyott bajnokság negyeddöntője, ahol az esélyesebb, bár sérülések miatt nem a legerősebb összeállításában pályára lépő csapatunkat legyőzte Forray Gábor alakulata. A kecskemétiek szinte ugyanabban az összeállításban várják az Olajbányászt pénteken, ugyanazt a szervezett, kontrollált kosárlabdát játsszák, s ugyanúgy rendkívül nehéz feltörni masszív védekezésüket. A rutinos, bőven harminc fölötti kulcsemberek (öt meghatározó játékos is bőven harminc fölötti!) tapasztalatát remekül ötvözi trénerük a fiatalabb játékosok lendületével, így egyáltalán nem a véletlennek köszönhetik, hogy eddig nem találtak legyőzőre (legutóbb Körmenden nyertek). A tapasztalatot erősíti egyébként friss szerzeményük, az elnyűhetetlen montenegrói, Milos Boriszov is.

Vereséget az Olajbányász játékosai sem szenvedtek még, ráadásul dinamikus, kreatív játékukkal a szurkolók szívét is nagyon gyorsan elnyerték Bojan Suboticék. Az Olaj legutóbb Nyíregyházán játszott, ahol többek között a nyáron igazolt Lukács Norbert ponterős játékával győzni tudott. Az biztos, hogy a kecskeméti csapat veretlenségét fegyelmezettebb játékkal lehet csak megtörni, s számítani kell arra is, hogy a Nyíregyházán tapasztaltnál keményebb védekezéssel találják majd magukat szembe Pongó Mátéék.

Nagyon örömteli ugyanakkor, hogy az idei Olajbányász eredményessége nem egy-két ember jó játékán múlik. Ez megnehezítheti a kecskemétiek védekezését is, hiszen mindig lesz olyan játékos is a pályán, akire kevesebb figyelem jut, s ő képes lesz ezt pontokkal büntetni.

A pénteken 18 órakor kezdődő találkozóra szurkolóink a helyszínen tudnak jegyet vásárolni, a megszokott bejáraton keresztül lehet bejutni az immár megszokott szektorba, reméljük sok piros-fekete drukker áll majd csapatunk mellé a helyszínen.

A találkozót a Benczur Tamás, Tóth Cecília, Györfy Ruben bírói hármas vezeti majd. Élőképpen a MindigTV GO felületén lehet követni a rangadót.