Mi tagadás, igen magasra tette saját magának azt a bizonyos lécet az Olajbányász. A Sopron ellen i szombati remeklés nagyon sok szurkolót meggyőzött: erős, ütőképes gárdát épített a klub az idei évadra.

Egyébként meglehetősen szélsőséges fordulón vagyunk túl, ahol volt közel hetvenpontos győzelem (Alba – OSE 106-39), bajnokverés (Falco – Kaposvár 79-84), hosszabbításos rangadó (Körmend – ZTE 93-92) egyaránt. De ami számunkra lényeges, az Olajbányász magabiztos játékkal kiütötte a Sopront (90-57), így két győzelemmel a tarsolyban utazhatunk el szerdán Nyíregyházára.

A nyírségiek két vereséggel indítottak, érezhető, hogy még nem állt össze a keretük. Szinte teljesen új csapatot kell építenie Pethő Ákos vezetőedzőnek, négy amerikai és egy szlovák válogatott légiós érkezett hozzájuk. Visszatért nevelőegyesületéhez a néhány évet Sopronban szereplő Fazekas Csaba.

Az eddigi edzőmeccsek és a két bajnoki után látszik, hogy Darius James Perry a gárda elsőszámú pontfelelőse, rajta kívül még Hendersontól várhat stabilan kosarakat a szakvezetés, a többiek egyelőre még keresik a helyüket.

Az Olajbányász kemény védekezése mellett abban tudott ellenfelei fölé nőni, hogy sokan képesek pontot dobni a keretből. A támadójáték és a védekezés remek összhangban működik egyelőre, úgyhogy bizakodva tekinthetünk a szerda esti nyíregyházi bajnoki elé.

Fontos információ a meccset a helyszínen megnézni szándékozó szolnoki szurkolóknak, hogy a Continental Arénában egy órával a feldobás előtt, azaz 17 órától nyit a vendégpénztár (Géza utca felőli bejárat).

Egyébként akár interneten is megveheti bárki a belépőjét: https://www.jegy.hu/program/hubner-nyiregyhaza-bs-szolnoki-olajbanyasz-140551/886975

A felnőttek jegye 2000 forintba kerül, míg a diákok és nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a meccset.

A találkozót a Tőzsér Dénes, Söjtöry Tamás, Lengyel Ádám bírói hármas vezeti. Élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni a szerdán, tehát október 12-én 18 órakor kezdődő bajnokit.