Indul a nagy menet, azaz a férfi kosárlabda bajnokság, benne természetesen csapatunkkal, a Szolnoki Olajbányásszal. Vártuk már a bajnoki rajtot, s nem csupán azért, mert Szolnokon mindig nagy reményekkel vág neki a pontvadászatnak a csapat. Vártuk az első feldobást, mert egy sikeresnek mondható felkészülés, egy szimpatikus, összetartó, kellően motivált csapat megismerése után mindenki szeretné tétmeccsen is látni Gasper Potocnik szinte teljesen újjáépített együttesét.

De nézzük, mi is történt nyáron a Tisza partján. Az elmúlt szezonok közkedvelt délszláv triójából Marjan Cakarun és Roko Badzim távozott, Bojan Subotic viszont maradt. Markeith Cummings és Brandon Young sem lesz az Olaj játékosa.

A magyar magból Pallai Tamás, Rudner Gábor, Pongó Máté és Gilszki Erik továbbra is piros-feketében kosárlabdázik, hozzájuk „léptek fel” a fiatalok, Sebők András, Vincze Roland, Abraham Arabo, Csornai Bence és Tóth József. Elköszönt az Olajbányásztól Samuel Taiwo és Zsíros Péter, újként köszönthetjük viszont Szolnokon a válogatott bővebb keretében is szereplő Lukács Norbertet, valamint Révész Ádámot.

A légiósok sorában ezúttal az amerikaiak vannak többségben, Bojan Subotic mellett négyen is az Atlanti-óceán túlpartjáról költöztek a Tisza mellé. Andre Williamson, Jabril Durham, Auston Barnes és Jimmy Gavin garanciát jelent arra, hogy más stílusú kosárlabdát láthatunk az előttünk álló szezonban az Olajbányásztól.

Azt, hogy milyen ez a kosárlabda, az edzőmeccseken már láthattuk. Nagy elemzésekbe már csak azért sem bocsátkoznánk, mert a tétmeccsek még csak most következnek, de az biztosnak látszik, hogy nem lesz unalmas szezonunk. Kreatív, dinamikus kosarasok érkeztek hozzánk, akik remek hozzáállásukkal nagyon gyorsan beilleszkedtek. A nyolc győzelem és mindössze egyetlen vereség azt mutatja, nem csupán a csapatszellem remek, hanem az eredményesség sem hiányzik.

Elsőként mindjárt idegenben, a Kaposvár otthonában lépünk pályára október 1-én szombaton. Az új edzőt, Ivan Rudezt szerződtető, teljesen új légiósokat foglalkoztató házigazda karakteres kosárlabdát próbál játszani, s amennyire az edzőmeccsek eredményeiből leszűrhető, otthon kifejezetten kellemetlen ellenfelei lehetnek mindenkinek. Így aztán rögtön egy nehéz feladattal szembesülnek Pallai Tamásék. Azaz a Gasper Potocnik által oly sokat emlegetett koncentráció és fegyelmezett játék elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy sikeresen kezdjük a bajnokságot.

Fontos információ a 18 órakor kezdődő mérkőzéssel kapcsolatosan, hogy szurkolóink a vendégbejáraton léphetnek majd be a Kaposvár Arénába. Külön vendégbüfé áll majd rendelkezésükre. A jegyek ára egységesen 1900 forint lesz, a kapukat 17 órakor nyitják meg.

A szombati bajnokit Földházi Tamás, Györffy Pál, valamint Ádám József vezeti. Élőképpel a MindigTV GO felületén lehet követni a találkozót.