Ötvenharmadjára futnak ki a csapatok pénteken a Göcsej Kupán a zalaegerszegi csarnok parkettjére, elkezdődik tehát hazánk egyik legnagyobb múltú felkészülési tornája. Ezúttal az Olajbányász is ott lesz a négy induló között, csapatunk mellett a Zalakerámia ZTE, a Sopron KC, valamint a cseh BC Brno alkotja a mezőnyt.

Gasper Potocnik együttese eddig mind a nyolc felkészülési mérkőzését megnyerte, tehát alakul a gárda formája az október eleji bajnoki rajthoz közeledve. Az első ellenfél, a Brno gárdája a cseh bajnokságban legutóbb elődöntőt játszott, az utóbbi években rendszeresen megfordulnak hazánkban felkészülési tornákon. Tavaly Pakson az Olajjal is összefutottak, akkor nagy hátrányból felállva győzni tudtunk ellenük.

A másik ágon az idén bevallottan is nagyobb dobásra készülő házigazda a Sopronnal csap össze. A soproniak még igencsak az építkezés időszakában járnak, két kulcsemberük, Milos Boriszov és Quincy Ford is távozott tőlük, s egy légiósuk pont a Göcsej Kupára fut be.

A tornára elutazó szurkolóinknak egy fontos információ: a tornára napijeggyel lehet belépni, ennek ára 1200 forint lesz.

Göcsej Kupa Programja

Szeptember 23. péntek:

17.00 Zalakerámia ZTE – Sopron KC

19.00 Szolnoki Olajbányász – BC Brno

Szeptember 24. szombat:

17.00 Vesztesek találkozója a 3. helyért

19.00 Győztesek találkozója a kupáért