Harmadik, egyben eddigi legnehezebb ellenfelét fogadja felkészülési meccsen az Olajbányász együttese: ezúttal a romániai Oradea csapata látogat Szolnokra!

A két csapat közös múltja régre nyúlik vissza, legutóbb tavaly találkozott a két gárda az Európa Kupa versenysorozatának csoportkörében. Akkor a nagyváradiak bizonyultak jobbnak a Tiszaligetben, és a visszavágón hosszabbításban ugyan, de szintén legyőzték a mieinket. Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy az Oradea két éve bejutott az Európa Kupa legjobb négy csapata közé, s ezt az erejét a tavalyi szolnoki kupamérkőzésen is igazolta, nem volt akkor kérdés, melyik gárda az erősebb.

Érdekesség, hogy klubunk korábbi játékosa, a 2005-ben tragikus körülmények között távozó Antonio Alexe éppen az Oradea csapatából igazolt Szolnokra, s erősítette hat szezonon keresztül az Olajbányász csapatát. Emlékére a nagyváradi sportcsarnok az ő nevét viseli.

Persze ez a klub nem az a klub, melyben Alexe is pattogtatott, a mai egyesületet 2003-ban alapították, ennek ellenére rohamléptekben jutott el a legjobb román együttesek közé. Ékes bizonyítéka, hogy 2016-ban már bajnoki címet nyertek odahaza. Ezt azóta még kétszer megismételték, legutóbb 2019-ben vehették át a legjobbnak járó aranyérmet. A holnapi találkozó – edzőmérkőzés ide vagy oda – bizonyosan jó párharcokat és színvonalas kosárlabdát eredményez majd.