Lukács Norbert szerződtetését a napokban jelentette be az Olajbányász. Az egyik legnagyobb magyar ígéret megszerzése komoly fegyvertény. A mindössze 21 esztendős felnőtt válogatott természetesen portálunknak adta az első interjúját, immár Tisza-parti játékosként.

Fehérvárról Szolnokra szerződni mindig pikáns dolog. Te miként érzed most magad?

– Különleges dolog egy riválishoz érkezni, de különösebben én nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget. Azért jöttem Szolnokra, mert fejlődni akarok, s ebben az Olajbányász egy remek lehetőséget kínált.

Jobbára két poszton, hármasban és négyesben szerepeltél eddig. Hol érzed otthonosabban magad?

– A hármasban szívesebben játszom, de van előnye annak is, ha a négyes posztre kerülök. Ott ugyanis gyorsabb vagyok a védőmnél, s ezt ki tudom használni. A hármashoz egyébként még erősödnöm kell dobásbiztonságban, de sokat dolgozom rajta.

Sokat gyakorolsz az edzéseken kívül is?

– Egy fiatal játékosnak muszáj. Fizikálisan és labdával is fejlődni szeretnék, erre mindig is nagy figyelmet fordítottam. Ráadásul az én posztomon nélkülözhetetlen a jó fizikum.

Mennyire lesz sűrű a nyarad? Jut idő pihenésre?

– Valamennyi biztosan, de remélem, hogy lesz még dolgom a nyáron. Szeretnék majd ott lenni az Európa-bajnokságra készülő keretben is. Na meg persze várom már nagyon, hogy pályára lépjek, immár hazai játékosként Szolnokon.

FOTÓ: MKOSZ/Girgász Péter