A túlélésért lépett pályára az Olajbányász a Tiszaligetben a Kecskemét ellen. Mindkét félnek voltak hiányzói, Gasper Potocnik Pallai Tamást, Pongó Mátét, Zsíros Pétert és Samuel Taiwot nem tudta pályára küldeni, míg Forray Gábor Klobucarnak és Dramicsanyinnak adott kényszerpihenőt.

Fej-fej mellett haladt a két csapat az első percekben, az Olajbányász Kovács Péter két triplájával lépett meg hat ponttal (17-11), de a Kecskemétiek Milutinovics kosaraival gyorsan utolérték a házigazdát (19-18).

Nagy védekezésről egyik oldalon sem beszélhettünk, hat perc alatt 39 pontot szórtak a felek. Közben a szolnoki előny is elolvadt, Wittmann elképesztő triplájával és Jaramaz távolijával már a lilamezeseknél volt az előny. A végjátékban sem szívesen védekeztek a csapatok, Jaramaz duplájával a vendégek nyerték az első negyedet (27-28).

A folytatásban sem hagyott alább a küzdelem, viszont a pontgyártás egy rövid időre visszaesett, ami a szigorúbb védekezés mellett a több hibának is volt köszönhető. 15 percnyi játék után egyetlen ponttal az Olajbányásznál volt az előny (38-37).

A tét láthatóan sokkal jobban nyomta Cakarunék vállát, a vendégek higgadtabban kosárlabdáztak, s átvették a játék irányítását is (40-46). Ezúttal Youngéknak sikerült jobban a vége, és a nagyszünetre egyetlen kosárnyi előnyt harcoltak ki (53-51).

Villámrajtot vett a fordulás után az Olaj, két perc alatt 7-0-ás sorozattal késztették időkérésre Forray Gábort (60-51). A kecskemétiek végül Pollard révén csak bő négy perc után találtak be, ezt pedig ki is használta az Olaj, s Cummings zsákolása és triplája után már tíz pont fölött volt a hazai előny (70-56).

Aztán a negyed utolsó három percéhez érve, amikor kívülről úgy tűnt, talán a vendégek is beletörődnek ebbe az állásba, Milutinovics és Jaramaz kosaraival tíz ponton belülre zárkózott a KTE (71-62). Ennél közelebb azonban nem tudtak, sőt, a remekül játszó Kovács Péter nyolcméteres triplájával visszaállt a 14 pontos különbség (78-64).

 

A vendégeknél ezúttal is akadt triplavető, Milutinovics a harmadik negyed végén és a negyedik elején gyorsan berámolt három távolit, lényegében egyedül meccsben tartva övéit (82-70). Kicsit megtorpant a hazai támadójáték, de érezhető, illetve a cserékből látható is volt, hogy a KTE lélekben elengedte ezt a mérkőzést. Egyedül Milutinovics villogott, őt fönt is hagyta Forray Gábor a fiatalokkal. A vége megérdemelt Olaj-győzelem, legközelebb egy minden bizonnyal sokkal keményebb mérkőzés vár a mieinkre Kecskeméten. Mondanunk sem kell, ott is a túlélésért küzdenek majd Kovács Péterék (95-89).