Mindkét oldalon volt ok örömre a találkozó előtt, a hazaiaknál Benke Szilárd tért vissza hosszabb sérülése után, az Olajnál pedig Brandon Young tudta vállalni a játékot. Ugyanakkor az Olaj továbbra is egy csapatnyi játékost nélkülözött, Bojan Subotic, Kovács Péter, Roko Badzim, Zsíros Péter, Samuel Taiwo és Gilszki Erik nem volt ott melegítő társai között.

Talán a tétnélküliség miatt a két csapat meccsein megszokottnál álmosabban kezdett mindkét gárda. A Falco talált magára hamarabb, elsősorban abban volt jobb, hogy pontosabban célzott. A negyed végéhez érve öt-hat ponttal rendre vezetett a házigazda, ám a szolnokiak szorossá tudták tenni a játékrészt (22-19).

Gasper Potocnik a kezdetektől sokat játszatta a fiatalokat, s éppen akkor tudta utolérni a Falcót az Olaj, amikor egyszerre volt a pályán Sebők, Arabo és Pallai (25-27). A legjobb az volt, hogy nem csupán átmeneti fellángolásról volt szó, hanem a negyed jelentős részében jobban játszott az Olajbányász.

A hazaiak elsősorban a palánk alatt tudtak eredményesek lenni, innen hiányzott ugyebár Subotic, Zsíros és Taiwo. Ezt a magassági fölényt nagyon jól használta ki Golomán György, a nagyszünetig 21 pontig jutott. A túloldalon egyértelműen Cummings volt a vezér a maga 14 pontjával (43-42).

Beragadt kicsit harmadik negyed rajtjánál a Szolnok, a Falco gyorsan időkérésre késztette Gasper Potocnikot (53-44). Megvoltak a helyzetek ekkor is, ám rendre kimaradtak, a Falco pedig könnyű kosarakat tudott szerezni. A folytatásban újra összeszedte magát a fiatalokat sokat játszató Olajbányász, s a dudaszóig két pontra csökkentették hátrányukat (63-61).

A záró negyedben is igyekezett lezárni a meccset a Falco, de a Szolnok nem hagyta magát. A 36. perchez érve megléptek a hazaiak, Golomán hármasa után már tekintélyesnek mondható előnyt építettek (82-68). Ezt aztán a lefújásig meg is őrizték, így utolsó negyedbéli játékuknak köszönhetően megérdemelten nyerték a találkozót.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Szolnoki Olajbányász 89-74 (22-19, 21-23, 20-19, 26-13) 

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 10. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
Földházi Tamás, Győrfy Ruben, Lengyel Ádám

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 9/3, Sövegjártó -, Perl 12, Keller 11, Golomán 30/9. Cserék: Barac 12, Horváth -, Takács -. Verasztó 2, Clark 6, Hawkins 2, Benke 5/3.

Szolnoki Olajbányász: Pongó 10/6, Rudner 3/3, Pallai 2,Cummings 26/12, Cakarun 13. Cserék: Vincze 5, Csornai -, Sebők 2, Arabo 2, Tóth -, Young 11.

 

Kialakultak a negyeddöntők is, csapatunk a Kecskeméttel vív meg az elődöntős helyért.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák
Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Egis Körmend – MVM-OSE Lions
Sopron KC – Alba Fehérvár