Nagyon kevés faulttal, s nem túl acélos védekezéssel nyitott a két csapat a középszakasz utolsó szolnoki mérkőzésén. Sem az Alba, sem pedig az Olajbányász nem hozta a tőle megszokott keménységet a védekezésben, ami ugyanakkor nem tett rosszat a látványnak.

A negyed felétől az Olajnak sikerült rendezni a sorokat a saját palánk alatt is, s meg is lépett ellenfelétől. Helyenként kifejezetten könnyedén szerezte pontjait az Olajbányász, így teljesen megérdemelt volt a vezetése (24-16).

A folytatásban sem hagyott alább a szolnokiak lendülete, szebbnél szebb kosarakkal őrizték, sőt, növelték előnyüket a második negyed feléhez érve (35-23). Cummings tarthatatlan volt, de az egész szolnoki csapat érezhetően és láthatóan sokkal nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe.

Az Alba zónavédekezése különösen ízlett Pongóéknak, nem is annyira távolról dobták szét a Fehérvárt, hanem inkább a befutások után teremtettek könnyű helyzeteket a fehérvári gyűrű alatt. A félidőhöz közeledve húsz pont közelében is járt a házigazda, végül 17 pontnyi szolnoki előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (49-32).

Vojvoda öt pontjával látott neki a hátránya ledolgozásához az Alba, ezt a törekvésüket a negyed második feléhez érve siker is koronázta. Visszaesett az Olajbányász támadójátéka is, s ezt kihasználták a vendégek. Vojvoda büntetőivel a 27. percre nyolc pontra zárkózott a Fehérvár (55-47). A harmadik negyed hullámvölgyéből a negyed végére sem tudott kijönni az Olaj, Smith büntetőjével már csak hat ponttal ment a Szolnok, azaz újra nyílttá vált a mérkőzés. Sőt, a lefújásig még nyíltabb lett, Vojvoda ugyanis egy triplával szinte teljesen eltüntette az Olajbányász előnyét (60-57).

Kettő perc kellett az Albának ahhoz, hogy a záró negyedben a vezetést is átvegyék, teljesen leblokkolt az Olaj. Időt is kellett kérnie Gasper Potocniknak (60-63). Kicsit kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon, alighanem ebben már a fáradtság is szerepet játszott. Különösen igaz volt ez a hat emberét nélkülöző házigazdára. Ekkor egyértelműen az Alba kezében volt a meccs, Davis triplája két perccel a vége előtt már hat pontnyi Alba-fórt eredményezett (70-76).

Az Olaj innen még visszajött egy pontra, de Vojvoda jó nyolcméteres triplája eloszlatta a szolnoki győzelmi esélyeket, az Alba második félidei játékával megérdemelten győzött a tartalékos Olajbányász otthonában.

Szolnoki Olajbányász – Alba Fehérvár 79-85 (24-16, 25-16, 11-25, 19-28)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 9. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Makrai Márton

Szolnok: Pongó Má. 9/3, Badzim 19/9, Pallai 8/3, Cummings 25/3, Cakarun 6. Cserék: Sebők 2, Vincze -, Rudner 10/6.

Alba: Pongó Ma. 8, Vojvoda 19/12, Lukács 10/3, Fakudae 15/3, Davis 13/6. Cserék: Smith 15/3, Takács -, Szabó 5/3.