A bajnoki tabella első és második helyezettjének összecsapása mindig rangadó. A bajnoki címvédő Falco KC szolnoki vendégjátéka a forduló elsőszámú meccse, igaz, ezúttal a táblázaton elfoglalt hely szempontjából annyira nagy jelentősége nincs a meccsnek. Talán az Olajbányásznak fontosabb a siker, hiszen a rájátszás előtti második helyért még meg kell dolgozni. Ellenben a szombathelyiektől aligha veszi el bárki a playoff legjobb helyét, így ők sokkal nyugodtabban készülhetnek a nagy meccsre.

A friss kupagyőztes Olajbányász az elmúlt két mérkőzésén vereséget szenvedett, Körmenden és Székesfehérváron is volt esély győzni, de Körmenden a támadójáték, az Albánál pedig inkább a védekezés hagyott maga után kívánnivalókat.

A Szombathely legyőzéséhez mindkettőben javulni kell, hiszen a kupafiaskó (a legjobb négybe sem jutott a Falco) óta újra remek formában kosárlabdáznak Váradi Benedekék, különösen a Sopron ötvenpontos letarolása volt tekintélyt parancsoló.

Az Olaj egyelőre keresi a debreceni kupadöntőn mutatott formáját, kisebb sérülések akadályozzák ebben a csapatot. Fehérváron például Taiwo és Kovács Péter sem léphetett pályára. A sérülésekkel egyébként is akad gondja bőven Gasper Potocnik vezetőedzőnek, az például biztosnak látszik, hogy igen szűk rotációval fog dolgozni a szlovén mester a Falco ellen. Azaz többen is hiányozni fognak a keretből.

Sérültekről a Falco vezetőedzője is beszélt, elképzelhető, hogy ők sem a legerősebb összeállításukban érkeznek majd Szolnokra, ám így is ők a találkozó fő esélyesei.

A 18 órakor kezdődő találkozón a játékvezetői hármast Győrffy Pál, dr. Mészáros Balázs és Török Róbert alkotja majd. A mérkőzést élőképpen a MindigTV GO felületén lehet majd követni.