Két nagy ellenféllel játszik egymás után az Olajbányász. Szombaton az Alba Fehérvár otthonában lépnek pályára Kovács Péterék, szerdán pedig következik a Falco elleni tiszaligeti derbi.

Ezen a két találkozón sok minden eldőlhet, a mieink a második helyet szeretnék megőrizni a rájátszás előtt, míg az Alba szeretné tartani negyedik helyét, hogy pályaelőnyből kezdhesse a negyeddöntőket.

De egyelőre hagyjuk a Falco jövőheti vendégjátékát, koncentráljunk a fehérvári meccsre. Egy hektikusan szereplő, de kemény ellenfél vár a Szolnokra a Gáz utcában. Vojvoda Dávidék játékosállománya a szombathelyi után talán a legjobb, négy magyar válogatottjuk van, azaz kellően mély a merítési lehetősége Matthias Zollner vezetőedzőnek.

Az Alba szabadnapos volt a legutóbbi fordulóban, így egy hetet készülhettek az Olajra, mely szoros végjátékot követően kikapott Körmenden. Ezen a meccsen igazából Marjan Cakarunon kívül senki nem tudott kiemelkedőt nyújtani. Márpedig Székesfehérváron a fegyelmezett csapatjáték mellett nagy szükség lesz a jó egyéni teljesítményre is, ha győzni akarnak a piros-feketék.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, a játékvezetői hármast Fölházi Tamás, Ádám József, valamint Tóth Cecília alkotja. A mérkőzést a MindigTV GO felületén lehet élőben követni.