Egy csodásan sikerült kupadöntőt követően újra a bajnokságé a főszerep, ahogyan azt a sportágban mondják, most jön a lényeg. A koronavírus-járvány miatti szigorítások feloldását követően visszatér a férfi kosárlabda bajnokságba középszakasz, ahol az Olaj az úgynevezett elit ötösben, a felsőházban verseng a minél jobb helyezésekért.

Friss kupagyőztes csapatunk az idei nagy mumussal, a Sopronnal találkozik a Tiszaligetben szerdán 18 órától. Milos Boriszovék az alapszakaszban kétszer is legyőzték az Olajbányászt. Az SKC Kostas Flevarakis vezetőedző visszatérését követően kiesőjelöltből egészen a dobogóig küzdötték magukat, a nagy rohanásban megfáradva végül az ötödik helyen zárták az alapszakaszt.

Gasper Potocnik csapatának a kupán mutatott teljesítménye nem csupán amiatt örömteli, hogy megszerezték a klub kilencedik elsőségét a sorozatban. Mindenképpen pozitívan kell szólnunk az Olaj Debrecenben látott játékáról, kiváló védekezéséről, remek támadójátékáról. Nagyon úgy tűnik, hogy összeállt az új irányító érkezésével a gépezet, s bizakodva várhatjuk a bajnokság hátralévő részét.

Ami mindenképpen nehezíti az Olajbányász dolgát, az a terheltség. Szombaton még döntőt vívtak Badzimék a Szegeddel, szerdán pedig a kipihent, egyébként is remek csapatjátékot mutató, erős Sopron jön a Tiszaligetbe, s bizony ez a megpróbáltatás még fitten sem lenne egyszerű.

A hazai győzelem ugyanakkor nagyon kell, mert bár három győzelemnyi előnye van a mieinknek a harmadik Körmenddel szemben, s mivel a felsőházban nincs könnyű meccs, így néhány botlás után a pontelőny könnyen elolvadhat.

Az április 6-án szerdán 18 órakor kezdődő találkozót Győrffy Pál, Nagy Viktor és Nyilas István vezeti majd.

A felsőház másik találkozóján a Körmend az Alba Fehérvárt fogadja majd, a Falco ezúttal a szabadnapos.