Második félidei játékával teljesen megérdemelten győzte le az elfáradó Kecskemét csapatát az Olajbányász, ezzel Roko Badzimék küzdhetnek meg a Szegeddel a szombat esti fináléban.

A Szeged nem elégedett meg a Falco legyőzésével, a 35 percig lényegében biztosan vezető Albát lelépte az utolsó öt percben, ezzel ők lettek az első döntősei a tornának. A Kecskemét és a Szolnok a második döntős helyért csapott össze a Főnix Arénában.

Pollard vezetésével remekül kapta el a rajtot a KTE, kiválóan védekeztek, sokszor kényszerítették nehéz dobásokra Badzimékat. Támadásban is pontosabbak voltak Wittmann Krisztiánék, így meglepően nagy különbséggel, 10 ponttal vezettek az első szünetben a kecskemétiek (9-19).

A folytatásban határozott életjeleket mutatott az Olajbányász, s Subotic ponterősségével két és fél perc alatt eltüntették hátrányukat. Egy gyors időkérés után rendezte sorait a KTE, Pollard továbbra is remekül használta ki a betöréseknél fizikai erejét, így a nagyszünetre négy pontnyi megmaradt az első tíz percben szerzett kecskeméti előnyből.

A fordulás után érezni lehetett, hogy elfáradt az első félidőben diktált tempójától a KTE. Ugyan az első percekben még sok volt a kapkodás, de fokozatosan felülkerekedett az Olajbányász ellenfelén. Wittmann Krisztián tripláival próbált kapaszkodni a Kecskemét, de Rudner dudaszós hármasával nyolc pontos előnnyel várhatta az utolsó játékrészt az Olajbányász.

Bár a fizikai fölény ekkor már a Szolnok oldalán volt, hatalmasat harcoltak Pollardék. Azonban csak pillanatokig tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, az Olaj  pillanatok alatt visszavert minden felzárkózási kísérletet, s teljesen megérdemelten jutott be a fináléba, ahol a klub kilencedik kupagyőzelméért szállhat harcba a SZEDEÁK ellen.

 

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 92-81 (9-19, 27-21, 26-14, 30-27)

Magyar Kupa, elődöntő, Debrecen, Főnix Aréna
V.: Papp Péter, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás Ferenc

Szolnok: Pongó 5, Badzim 19/6, Kovács 6/6, Subotic 24/9, Taiwo 4. Cserék: Young 15/6, Pallai 2, Rudner 3/3, Cummings 6, Cakarun 8, Gilszki -.

Kecskemét: Pollard 32, Milutinovics 4/3, Klobucar 11/3, Kucsera -, Karahodzsics 8. Cserék: Wittmann 18/15, Dramicsanin 6/3, Fazekas -, Kiss 2, Lukács -, Tóth -.