Tizenöt kupagyőzelem csapott össze a harmadik negyeddöntőn. Az Olajbányász nyolc elsősége állt szemben a Körmend hét aranyérmével. A mérkőzést megelőzően még mindenki a Falco KC Szeged elleni vereségéről, azaz a toronymagas esélyes címvédő kieséséről beszélt. Abban jobbára mindenki egyetértett, hogy innentől igencsak sokesélyes lett a torna.

A házigazda Debrecen már biztos nem lesz érmes, az Alba Fehérvár a második félidőben bedarálta őket. Hasonló feladatra készült a Szolnok is, a szervezetten védekező Körmend ellen nehéz meccs várt Badzimékra.

Az Olajbányász kezdte valamivel pontosabban a mérkőzést, ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy jobban céloztak a mieink. Ugyanakkor mindkét csapat kőkeményen védekezett, még a labdaleütésért is küzdeni kellett, így igen kevés volt a pont. A 3-6-os szolnoki vezetést követően a támadópalánk alatt is magára talált a Körmend, s gyorsan kiegyenlítettek.

A kemény védekezésnek az árát először a szolnokiak látták kárát, Marjan Cakarun gyorsan három személyi hibáig jutott, így kényszerből a padra kellett ülnie. Gasper Potocnik csapata Brandon Young hét pontjával vett újabb lendületet, s a negyed hajrájára elléptek kicsit Ferencz Csabáéktól (11-20).

A negyed utolsó 90 másodperce aztán kicsit jobban sikerült a körmendieknek, tudtak csökkenteni a hátrányukon az első szünetre (15-22).

Nem sokat változott a játék képe a második negyed első perceiben, az Olaj őrizte előnyét, sőt, még növelni is tudta azt (18-30) a negyedik perc végére. Ekkor megtorpant a szolnokiak játéka, s a Körmend Stokes vezérletével megkezdte a felzárkózást, a 6. percre már csak hat pont maradt az Olajbányász vezetéséből (24-30). Sőt, Marjan Cakarun beütötte a negyedik faultját is, ami azt jelentette, hogy az Olaj egyik kulcsembere ismét a padra kényszerült.

A különbség megfagyott a félidőig hátralévő időre, így a Szolnok megőrizte az első tíz percben megszerzett előnyét (34-41).

Nagy triplapárbajjal kezdődött a harmadik játékrész, Ferencz Csaba két távolijára Badzim, Pongó és Subotic válaszolt, így ismét tíz pontra nőtt a szolnoki előny (40-50). Nem az Olajbányász nyugodott meg ettől a helyzettől, hanem a Körmend, s öt pontra zárkózott. Ha ez nem lett volna elég, Cummings is megkapta a negyedik személyi hibáját. Tegyük hozzá, ez a negyedik egy kicsit erős volt.

Ám ezzel el is lőtte a puskaporát a Körmend, s a negyed végéig okos és pontos játékkal 13 ponttal került közelebb az elődöntőhöz az Olajbányász a záró negyed előtt (54-67).

A negyedik negyedet is remekül kezdték Kovács Péterék, Marjan Cakarun pontjaival igyekeztek minél hamarabb lezárni ezt a negyeddöntőt (57-73). Másként gondolta ezt Durázi Krisztofer, hét pontjával tartotta meccsben az övéit, de a körmendi kulcsemberek ezekben a percekben nem igazán kapták el a ritmust. Ezt viszont kihasználta az Olaj, s ismét visszaállt a 16 pontos vezetése öt perccel a lefújás előtt (64-80). A végjátékra nem maradt ereje Ferencz Csabáéknak, Marjan Cakarun vezérletével látványos kosarakat szerezve biztosították helyüket az elődöntőben, ahol a Kecskemét – Nyíregyháza meccs győztese lesz az ellenfél.