Csütörtökön indul a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcasdöntője. Az érintett csapatok Debrecenben, a Főnix Arénában lépnek pályára a végső győzelemért.

A kupadöntő mindig más műfaj, mint a bajnokság, hiszen itt három nap alatt háromszor kell nyernie annak, aki haza akarja vinni a kupagyőztesnek járó serleget. Ez az extrém terhelés fizikálisan és taktikailag is kiemelkedő felkészültséget jelent. Na de melyik csapat ne tudná ezt jobban, mint a Szolnoki Olajbányász? Klubunk a résztvevők közül a legtöbbször hódította el a kupát.

Csapatunk az Egis Körmend ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást, persze ez egyáltalán nem lesz olyan könnyű feladat. Ferencz Csabáék az alapszakaszban pont az Olaj mögött végeztek a harmadik helyen a bajnokságban, s bár az utóbbi hetekben sérülések és betegségek nehezítették Antonisz Konsztantinidesz mester dolgát, kőkemény csata vár Roko Badzimékra.

Az Olajnak sem volt éppen békés és ideális az elmúlt néhány hét, Zsíros Péter, Marjan Cakarun, Markeith Cummings, Pallai Tamás és Samuel Taiwo is kisebb-nagyobb sérülésekkel küzd, illetve küzdött. Zsíros Péter várhatóan még nem tud majd játszani, s Taiwo Oroszlányban szerzett sérülése sem biztos, hogy rendbe jön csütörtökre.

Az viszont jó hír, hogy Cummings és Cakarun ott lesz a keretben, rájuk nagy szükség lesz.

Az Olajbányász a nap harmadik negyeddöntőjét játssza, a mérkőzés, melyet a MindigTV GO felületén lehet majd élőképpel követni, 18 órakor kezdődik. A játékvezetői hármast Győrffy Pál, Frányó Péter és Nagy Viktor alkotja. (FOTÓ: MKOSZ/Girgász Péter)

A kupa csütörtöki programja:

13:00 Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák
15:30 DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár
18:00 Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász
20:30 HÜBNER Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét