Összességében egy hajtós, de minden viszontagsága mellett sima győzelmet aratott az Olaj Kaposváron. Maradt három meccs az alapszakaszból, a következő felvonás Pécsen, sajnos Young nélkül.

Az első negyedet álmosan kezdte az Olaj, de a gyors hazai kosarak ébresztőt fújtak, Subotic pedig magához ragadta a kezdeményezést és egymaga berámolt 9 egységet a csapt első 12 pontjából. 7-1-es kaposvári vezetésnél a mieink kivágtak egy 16-0-ás futást, amit még nemzetközi ligákban sem sűrűn látni.

A második játékrész eleje, csak úgy, mint a nyitó negyed, kaposvári rohammal, fölénnyel indult, látótávolságba értek, amíg el nem kezdtek záporozni a szolnoki triplák. A negyed derekán húzott a védekezésén a hazai gárda, ráadásul Hillard és Martin elkezdte nagyüzemben termelni a pontokat a festékben, így úgy tűnt, sikerül majd a félidőre szorosabbá tenni a meccset, de az Olaj főként Young és Cakarun vezérletével tudta tartani magát, és a szünetre közel tízpontos előnnyel mehettek a Potocnik-fiúk.

Továbbra sem találta kintről a dobókezét a házigazda, az 1/11-es triplamutató legalábbis erről tanúskodott, a mieink igazi csapatmunkában kosaraztak ma, ebben a negyedben egy újabb játékos, ezúttal Cummings vette magához a Marshall-botot, és rámolt be egymaga 10 pontot. A záró etap előtt totális dominanciát mutatott az Olaj, 30 perc után tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés.

Ahogy ezen a meccsen eddig mindig, a hazaiak kezdték jobban a negyedet, azonban a szolnoki válasz most sem maradt el, Badzimék sikeresen állták a visszakapaszkodásért mindent latba vető kaposvári rohamokat. A végjáték ugyan papíron szorosra sikeredett, a vendéggyőzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász 75-80 (13-21, 21-22, 13-19, 28-18)
24. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Balog György Attila, Pozsonyi László (Hartyáni Zsolt)
Kaposvár: Hilliard 21/3, Plézer -, Price 17/3, Ford 14, Martin 19. Cs.: Krnjajszki -, Puska 2, Diggs -, Bogdán 2.
Olajbányász: Young 11, Kovács 3, Cummings 18/3, Subotic 17/9, Taiwo 4. Cs.: Pongó -, Badzim 14/9, Pallai -, Rudner -, Cakarun 13.