A férfi bajnokság talán legjobb formában lévő együtteséhez, a Sopron KC-hoz utazik a Szolnoki Olajbányász. A 12 meccses győzelmi szériát produkáló házigazda szárnyal Kosztasz Flevarakisz mester kezei alatt, ebben a nem mindennapi sorozatban győztek Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron, otthon pedig a Falco KC is fejet hajtott Boriszovék előtt.

Ezzel szemben az Olajbányász éppen hullámvölgyben van, így inkább most az tűnne meglepetésnek, ha a soproni sorozat szombaton este érne véget. Persze ki más lenne képes győzni a tabella harmadik helyezettje ellen, ha nem a második Szolnok, s bár az elmúlt fordulók nem ezt erősítik, de a tudás ott van Gasper Potocnik keretében.

A soproniak rendkívül szervezettek, s emellett mindig pontosan felkészülnek aktuális ellenfelükből, így nem könnyű ellenük játszani, pláne győzni!

Bármilyen formában is van éppen a két csapat, ez a rangadó nem lefutott, ezt tudja a házigazda is. Azt nem szabad elfelejteni, hogy bár az alapszakasz a végéhez közeledik, hosszú még a bajnokság, jön a tízmeccses középszakasz, s közben még egy kupadöntő is vár a legjobbakra.

A forduló rangadóját az M4-es csatorna 19 órától élőben közvetíti, a játékvezetői hármast Földházi Tamás, Csabai-Kaskötő Brigitta, valamint Török Róbert alkotja.

A forduló további mérkőzései:

Február 12. szombat

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák

Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA

Atomerőmű SE –  Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Egis Körmend – Alba Fehérvár

HÜBNER Nyíregyháza BS – Zalakerámia ZTE KK

 

Február 13. vasárnap

DEAC-Tungsram – MVM-OSE Lions