Mindkét csapat teljes “fegyverzetben” várta a januárról átmentett találkozót, a felek ennek megfelelően fej-fej mellett kezdtek. Cakarun az első 11 pontunkból 6-ot magára is vállalt, de az ellen magasember, Suarez sem maradt adós a viszontválaszokkal, Potocnik mesternek le is kellett ültetnie két gyors fault után horvát centerét.

Pontosan célzott a Szolnok mezőnyből, megoszlott a ponttermelés, mindenki hozzátette az első negyedben a magáét. Subotic, Badzim és Cummings is bepörkölt egy-egy triplát, ezekben a percekben jól játszott az Olaj. Cummings hatalmas zsákolása után nem is vár tovább Pethő Ákos, kikérte az első idejét, nem is csoda, 10 fölé kúszott a különbség.

A Badzim-Taiwo 2-2-k rendre kosárral zárultak, ez nagy fegyvere volt a mieinknek, de a Nyíregyháza is „elkezdte” a meccset, a 11 pontos előny a második negyed derekára szépen elfogyott. Sőt, Johnson két triplájával és egy Suarez ziccerrel át is vette a vezetést a vendégcsapat, azaz jött Potocnik időkérése.

A fejmosás láthatóan jót tett a srácoknak, ennek egy 7-0-ás rohanás lett az eredménye. A nagyszünet előtt Rudner is betalál kintről, végül Subotic két büntetőjével ezt a játékrészt is megnyertük, jöhetett a félidő!

Nem mondhatnánk, hogy bármelyik csapat ritmust váltott volna, az Olajbányász biztosan őrizte tíz pont körüli előnyét a harmadik negyedben. A vendégek elsősorban az elrontott szolnoki támadásokból szerezték pontjaikat. Közelebb akkor tudtak férkőzni a házigazdához, ha felállt védelem ellen is szereztek pontot. Így a 28. perc végére hat pontra sikerült fölzárkózniuk (62-56). Nem ment a házigazdának a játékrész hajrájában, így a vendégek nyílttá tudták tenni a találkozót a záró negyed előtt (66-61).

A Nyíregyháza maradt lendületben a negyedik negyed első felében, frissebbek, pontosabbak voltak ezekben a percekben. Ez pontokban is megmutatkozott, s a 34. perchez érve Bryce triplájával átvették a vezetést (69-71). Sőt, növelni is tudták előnyüket, köszönhetően annak, hogy a Szolnok képtelen volt mezőnykosarat szerezni. A három amerikait nem tudta megállítani a szolnoki védelem, egyéni akcióikkal sokszor állították megállíthatatlan feladat elé a mieinket (74-77). Ebben a helyzetben meglehetősen rosszul jött Cakarun kipontozódása, na meg a meglehetősen véleményes fault utáni reklamálása, merthogy azért még technikait is kapott a csapat. 17 másodperccel a vége előtt három volt a szolnoki mínusz, ekkor a negyedik negyedben 10 pontig jutó Solano gól jó plusz faultos akciójával kiegyenlített az olajbányász. Két Nyíregyházi büntető jött, Johnson csak az egyiket dobta be (85-86), maradt Suboticéknak nyolc másodperc a meccs megnyerésére, vagy a hosszabbításra. Sajnos egyik sem jött össze, így a vendégek nyerni tudtak a Tiszaligetben.

Szolnoki Olajbányász – HÜBNER Nyíregyháza BS 85-86 (25-18, 24-23, 17-20, 19-25)

Bajnokság, 18. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla (Bognár Tibor)

Szolnok: Solano 12, Pallai 2, Cummings 16/3, Subotic 9/3, Cakarun 15. Cserék: Pongó -, Badzim 17/9, Rudner 6/6, Kovács -, Zsíros -, Taiwo 8.

Nyíregyháza: Johnson 28/3, Kiss 2, Bryce 23/6, Pipiras 2, Suárez 20/6. Cserék: Bus -, Madár -, Bazsó 5/3, Mokánszki -, LeDay 6.