A vírusfertőzés miatt két mérkőzésnyi hátrányban van az Olajbányász a bajnoki menetrendhez képest. Az első elmaradt meccset, a Nyíregyháza elleni hazai derbit kedden 18 órától pótolja be csapatunk.

Három hétnyi szünet után nem csupán a bajnokságot igyekszik utolérni Gasper Potocnik legénysége, hanem önmagát is. A kihagyás láthatóan megviselte a csapatot, játékban még csak nyomaiban emlékeztet a szezon elején látottra. Ugyanakkor az biztató, hogy az Alba elleni vereség után Kecskeméten már győzni tudtak Pongó Mátéék. A fegyelemre és a sikerre mindenképpen szüksége lesz az Olajnak, a Nyíregyháza ugyanis remek együttes, mely ellen kifejezetten nehéz játszani. A légiósaik egyéni képességeire alapozó szabolcsiak stílusos kosárlabdát mutatnak be hétről hétre, de a bajnoki tabella második helyén álló Olajbányásznak elsősorban a saját stílusához kell visszatalálnia.

A győzelemre már csak azért is szükség lesz, mert a következő fordulóban a mindössze két vereséggel mögöttünk álló Sopronhoz látogatunk, ahol többek között a Falco is kikapott.

A 18. fordulóból elhalasztott mérkőzést Györffy Pál, Minár László és Horváth Csongor vezeti. Élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni a találkozót.