Vereséggel tért vissza a bajnokságba három hétnyi karantén után az Olajbányász. A kihagyás meglátszott a csapat teljesítményén, szoros végjátékban győzni tudott az Alba Fehérvár.

Szolnoki Olajbányász – Alba Fehérvár 71-74 (13-14, 22-22, 22-15, 14-23)
Bajnokság, 20. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Goda László, Pozsonyi László (Hartyáni Zsolt)

Olaj: Pongó Má. -, Pallai 7/3, Cummings 8/3, Subotic 17/3, Cakarun 7. Cserék: Solano 4, Badzim 20/18, Rudner 6/6, Zsíros -, Taiwo 2.

Alba: Stark 26/9, Pongó Ma. 12/3, Takács 2, Fakuade 9/6, Omenaka 4. Cserék: Vojvoda 11/6, Lukács 3, Davis 7/3.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, az Albánál Szabó Zsolt és Lajuan Smith, a házigazda Olajbányásznál pedig a csapatkapitány, Kovács Péter nem tudta vállalni a játékot.

Jobban kezdte a mérkőzést az Alba, védekezésükkel sikeresen „ölték” a szolnoki támadójátékot. Azonban nem sikerült ebből előnyt kovácsolniuk, mert Cakarunék sorra szedték a támadókat. Így pedig nem tudtak indulni. Az első tízperben jobbára az Alba tartott előrébb. A játékrész vége kapkodósan alakult, sok volt a hiba mindkét oldalon (13-14).

A folytatásban is az látszott, hogy komoly meccshiánnyal küszködik a Szolnok, a három hetes kihagyás elsősorban a támadójátékon hagyott nyomot. Továbbra is inkább a Fehérvár akarata szerint alakult a meccs. Ez nem jelenti azt, hogy túl sok szépségnek tapsolhattunk, de azt igen, hogy két szerzett labda után Vojvoda és Stark triplájával az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (22-29).

Harcolt-harcolt az Olaj, de tartotta magát stabilan az Alba. A negyed vége Badziméké volt ismét, így teljesen nyílt volt a meccs a félidőben (35-36).

Jól kezdte a harmadik negyedet az Olaj, ám az 5-0-ás rohanásra Stark egymaga hét ponttal válaszolt, így a negyed felénél ismét a vendégek vezettek (40-43). Határozottan feljavult a meccs, s ennek inkább a hazai szurkolók örülhettek. Gasper Potocnik időkérése után ugyanis egy 10-0-ás hazai sorozat következett, így jött is a fehérvári eligazítás Zolnnertől (50-43).

Az Albánál egyedül Stark volt dicsérhető, a harmadik negyedben csak ő dobott pontot, így nem meglepő, hogy a záró negyed előtt az Olaj állt közelebb a győzelemhez (57-51).

Mindent megpróbált az Alba a negyedik negyedben, milyen érdekes, hogy éppen Stark nélkül tudták ledolgozni hátrányukat a 35. percre (59-59).

Nem igazán találta harmadik negyedbéli játékát az Olajbányász, amit kihasználtak a vendégek, s az utolsó percre már ők álltak nyerésre. Stark bravúros triplájával már néggyel ment a Fehérvár, alig 50 másodperce maradt az Olajnak a csodára (69-73).

Első lépésként Badzim bedobta mindkét büntetőjét, marad kettő az Alba előnyéből. Újabb időkérés, szolnoki fault, jöhetett oldalról a Fehérvár, de már csak 15 másodperc volt hátra. Pongó dobása kimaradt, így nyert az Alba Fehérvár, a csoda ezúttal elmaradt (71-74).