Nagyon nehéz mérkőzés vár a Szolnoki Olajbányászra szombaton 15.30 órától Debrecenben. A hazai DEAC nem csupán azért kemény ellenfél, mert remek a játékosállománya, hanem mert kiváló formában is van, szemben éppen az Olajjal, mely nem kezdte jól az alapszakasz második körét. Csapatunk ugyanis három meccsből kétszer vesztesen hagyta el a pályát, szemben a Debrecennel, mely éppen egy 5-0-ás sorozatot fut. Eközben győzni tudott a Falco ellen az Oláh Gábor utcában, majd az Alba otthonában is. Mindezt úgy, hogy még mindig nem teljes a játékoskeretük, legjobbjuk, Drenovac sérüléssel bajlódik hetek óta. Az ő játékára már lesz esély szombaton, de a DEAC honlapjának tájékoztatása szerint ez még nem biztos.

A DEAC ellen az ősszel is komoly csatát vívtunk, végül egyetlen ponttal győzni tudtunk az utolsó negyedben nagyot futó Tóth Ádámékkal szemben. Mostanában egyébként nem a meccsek végével szokott gondja lenni Rudneréknak, sokkal inkább az első félidőben nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, amit tudnak. Így aztán rendre nagy hátrányból kell talpra állni, mint legutóbb a Falco KC ellen a Tiszaligetben.

Ez a kezdés – sokszor elmondtuk már, az élcsapatok ellen egyáltalán nem fér bele. Márpedig a Debrecen élcsapat, a bajnokság negyedik helyén állva biztosan mindent meg fognak tenni szombaton azért, hogy egyetlen győzelemnyire csökkentsék hátrányukat az Olajjal szemben.

Egyszóval a győzelem a bravúr kategóriába tartozik, bár ez a férfi bajnokság szinte minden idegenbeli mérkőzésére igaz. Ne feledjük: a televíziós közvetítés (M4) miatt a mérkőzést 15.30 órakor kezdik, a játékvezetők Cziffra Csaba, Söjtöry Tamás és Szilágyi Bálint lesznek.