Az elmúlt bő évtizedben a Falco és a Szolnoki Olajbányász mérkőzése lépett elő a szezon rangadójává. E két csapat mellett más nem nagyon rúgott labdába a végelszámolásnál sem a kupában, sem a bajnokságban, a klubok bajnoki párharca rendre meghatározó volt a végső sorrendet illetően.

A legutóbbi bajnoki kiírást is az Olajbányász és a most éppen Falco Volvo Alpok Autó Szombathely néven futó csapat párharca zárta, egy emlékezetes, ötmeccses finálé végén Váradi Benedekék örülhettek, a mieinknek az ezüstérem jutott.

Az erőviszonyok igazából azóta sem változtak érdemben, az összességében hat válogatottat (Váradi Benedek, Golomán György, Keller Ákos, Somogyi Ádám, Benke Szilárd, Perl Zoltán) felvonultató Falco láthatóan erősödött idénre, ezt már csak a Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutása is bizonyítja. A szombathelyiek egészen a Debrecen elleni idegenbeli bajnokijukig magabiztosan vették az akadályokat, akkor azonban kikaptak, s legutóbb az Alba Fehérvár az Aréna Savariában tudott nyerni ellenük. Azaz két vereségükkel már csak egyetlen győzelemnyi az előnyük az Olajbányásszal szemben.

A mieink egy nem várt hazai (Sopron ellen), valamint egy kijózanító szegedi vereséget követően a Paks ellen már rendkívül határozottan és dinamikusan kosárlabdáztak, így bizakodva várják a nagy rangadót.

Marjan Cakarun az ASE ellen pihent, egy kisebb sérülés miatt nem erőltette a játékát Gasper Potocnik. A horvát center jó teljesítményére bizony nagy szükség lesz, mert a Barac, Keller, Golomán hármas eddig kifejezetten jól teljesít a palánk alatt, mozgékonyak, s veszélyesek kintről. Ráadásul ipari mennyiségben kapkodják a lepattanókat, márpedig éppen ez az a játékelem, ahol az elmúlt hetekben nem volt erős a szolnoki csapat.

Minden bizonnyal feszült, remek hangulatú találkozóra készülhetünk, ahol a higgadtság rendkívül sokat érhet. Sőt, akár el is döntheti a rangadót a fegyelmezettség!

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, ezért szerdán 19 órakor dobják majd fel a labdát a Tiszaligetben. A játékvezetői hármast Földházi Tamás, Papp Péter és Frányó Péter alkotja.