Bojan Subotic lett a 2021-es esztendő legjobb Magyarországon játszó légiósa a férfi kosáralbda bajnokságban a Nemzeti Sport értékelése szerint. Az egyetlen magyarországi sportnapilap interjút is készített csapatunk játékosával ebből az alkalomból.

– Elégedett az évvel?
– Természetesen igen. Igazi csapatemberként újdonság nekem az elismerés, amellyel önök illettek, nagy megtiszteltetés. Örülök, hogy az Olaj jól teljesített ebben az évben, noha nem kezdtük hatalmas elvárásokkal a legutóbbi idényt. Nagyszerű munkát végeztünk, egységesek voltunk, színvonalas kosárlabdát mutattunk be.

– Jól érzi magát Magyarországon és Szolnokon?
– Remekül, noha előzetesen annyit tudtam csak Szolnokról, hogy jó csapata van, sok szerb és monte­negrói játékos fordult meg ott korábban. Különösebb ismereteim nem voltak a klubról és a városról azon kívül, hogy talán háromszor játszottam ott az Adria-ligában. Azt tapasztaltam, hogy nem könnyű győzni a Tiszaligetben, de azon meglepődtem, mennyire jól szervezett minden az Olajnál, és azon is, hogy a magyar bajnokságban minden meccs nehéz, ha nem állsz készen, meglepnek a riválisok. Az összes csapat nagy energiával és önbizalommal játszik, Hanga Ádámon és Filipovity Márkón kívül a legjobb magyarok otthon szerepelnek, ráadásul a légióskeret is erős, folyamatosan fejlődik a liga.

– Mi a fő célja az aktuális idényben?
– Szeretnék a dobogón végezni a csapattal úgy, hogy ezt a pozíciót a rájátszás előtt is kiharcoljuk. Lépésről lépésre haladunk, nagy erősségünk, hogy sosem adjuk fel, támogatjuk egymást, és persze igyekszünk szépen kosárlabdázni. Bízom benne, hogy egy kicsivel előbbre tudunk lépni az előző idény után, de kiszámíthatatlanok az ellenfelek és sok az ütőképes rivális.

– Véleménye szerint ki volt a legjobb légiós ebben az évben?
– Govens Darrin kiváló játékos, magas szinten teljesített, de tudom, hogy ő „félig” magyar. A pécsi Michael Brysont említeném, sok meccsen láttam, remek kosaras, a jövőben magasabb szintre léphet. És nem hagynám ki a felsorolásból két nagyszerű csapattársamat, Roko Badzimot és Marjan Cakarunt sem. (nso.hu)