Kedden este a Sopron ellenében elszenvedte első hazai vereségét csapatunk a szezonban. Az új edző és az új játékosok varázsa túl erősnek bizonyult, de tegyük hozzá: nem játszott jól az Olajbányász. Idő, ahogyan azt megszokhattuk, nincs túl sok a sebek nyalogatására, szombaton máris itt a következő mérkőzés: a Kaposvár érkezik a Tiszaligetbe.

Az elmúlt szezonhoz képest jól teljesít idén a somogyi gárda, jelenleg a tabella negyedik helyét foglalják el holtversenyben a PVSK-val és a Debrecennel. Ennek ellenére hektikusnak mondható a teljesítményük, képesek váratlan vereségeket szenvedni éppúgy, mint remek teljesítménnyel győzni erősebb csapatok ellen.

A vendégeknél a négy amerikai, Hilliard, Martin, Ford és a rövid ideig szolnoki színekben is szereplő Price húzza a szekeret, őket kell megállítani a sikerhez. Két rutinos magyar centerük idén nem játszik ponterősen, de Hendlein Roland és Csorvási Milán tapasztalatát sem szabad lebecsülni, annak ellenére sem, hogy ezen a poszton a Cakarun-Subotic páros a szolnoki oldalon erősebb.

Az Olajbányászban biztosan pályára léphet Gelvis Solano, az ő hiányát megérezte csapatunk a Sopron ellen. Nem lesz viszont ott Markeith Cummings, aki hazautazott Amerikába, gyermeke napokban elhunyt nagymamáját temetik.

Azt már előzetesen elmondhatjuk, hogy a Sopron ellen mutatott játék nem lesz elegendő a Kaposvár legyőzéséhez, sokkal fegyelmezettebb, pontosabb teljesítmény kell ahhoz, hogy visszatérjen a győzelmek útjára csapatunk.

A találkozót szombaton 18 órától rendezik a Tiszaligetben, a meccset Földházi Tamás, Török Róbert, valamint Makrai Márton vezeti. Élőképpel a Mindig TV Go felületén nézhető a bajnoki.