Mindössze tíz játékossal érkezett a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét csapata Szolnokra, azaz az öt légióson és a rutinos Wittmann Krisztiánon kívül négy fiatal alkotta a keretüket. Az Olajbányásznál Gelvis Solano maradt ki a légiósok közül. A tabella másodikjához a harmadik utazott, vendéggyőzelem esetén helycserére számíthattunk, így a tét nem volt kicsi a szomszédvárak találkozóján.

Ahogyan azt a két csapattól megszokhattuk, elsősorban a védekezésre fektettek nagy hangsúlyt, így aztán a támadójáték szépségeiből nem sokat láthattunk a meccs első perceiben. Hibákból viszont bőséggel akadt mindkét oldalon, bosszankodtak is eleget az edzők emiatt. Az Olajbányász rendezte először a sorait, Pallai Tamás és Markeiht Cummings triplájával, valamint Cakarun büntetőivel megléptek ellenfelüktől (16-8). A negyed utolsó percében ezen még tudott csökkenteni a KTE, így a szolnoki vezetés felét le tudták dolgozni (16-12).

Három perc kellett a második negyed elején a Kecskemétnek, hogy átvegye a vezetést. Kiválóan használták ki, hogy megtorpant a szolnoki lendület. Na a vendégek sem szárnyaltak, 15 perc után 19-20-as KTE-előnyt mutatott az eredményjelző, ami számukra sem volt éppen hízelgő.

Cummings és Rudner beállása jót tett az Olajnak, ketten hét pontot dobva visszavették a vezetést csapatuknak a félidő végére. (33-27).

Hat dobott ponttal pillanatok alatt időkérésre késztette ellenfelét az Olajbányász. Az edzői fejmosás jót tett a lila-fehéreknek, kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Cakarunék őrizték nyolc pont körüli előnyüket, Forray Gábor egyedül Pollardban bízhatott fixen a pontszerzésben, a többiek nem igazán tudtak mit kezdeni a szolnoki védekezéssel (55-44).

Érdekesség, hogy láthatóan frissebbnek tűnt a nemzetközi meccsterhelés ellenére is a Szolnok, két és fél perc után már 16 pontosra nőtt a hazai vezetés (62-46). Forray Gábor időkéréssel igyekezett változtatni a játék képén, de törekvéseit nem kísérte túl sok siker. Az Olajbányász egyre jobban játszott, így teljesen megérdemelten nyerte meg a szomszédvári rangadót (81-63).

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 81-63 (16-12, 17-15, 22-17, 26-19)

Bajnokság, 8. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok. Vezette: Papp P., Török R., Goda L. (Hartyáni Zs.)

Szolnoki Olajbányász: Rogic 9/3, Kovács -,Badzim 11/6, Subotic 13/3, Taivo 4. Cserék: Gilszki -, Zsiros 6/6, Cakarun 10, Rudner 5/3, Pongó 5/3, Cummings. 15/9, Pallai 3/3.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 24/3, Jaramaz 6,, Milutinovics 12/3, Kucsera – ,Karahodzsics 11. Cserék: Wittmann 3, Dramicsanin 5/3, Kiss D., Körmendi 2.