A sorozatmeccsekben gyakorlatilag mindig várható, hogy egy csapat a megszokott játékánál gyengébbet nyújtson. Ez történt az Olajbányásszal is szerdán este, amikor a Nagyvárad győzni tudott simán a Tiszaligetben. A sorozatmeccsek sajátja az is, hogy nincs idő keseregni, a sebeket nyalogatni, menni kell tovább, s így a kisebb kudarcok is könnyebben feldolgozhatók.

Badziméknak máris az új feladatra, az idén kifejezetten karakteres, szívós kosárlabdát bemutató Kecskemét érkezik ugyanis Szolnokra vasárnap. A KTE a harmadik a tabellán, s egy esetleges sikerükkel meg is előznék az Olajbányászt, amit nyilvánvalóan senki sem szeretne a Tiszaligetben.

Mindenesetre a szomszédvár csapata idén kifejezetten erős, tudatos, szervezett kosárlabdát játszanak. Xavier Pollard személyében van egy igazi pontdobójuk, aki képes eldönteni meccseket. Az amerikain túl Andreja Milutinovicra, Kemal Karahodzicra, Rastko Dramicaninra, Nemanja Jaramazra, valamint az elnyűhetetlen Wittmann Krisztiánra számíthat a pontszerzésben Forray Gábor vezetőedző. Utóbbinak ez lesz a második meccse a szezonban a KTE kispadján, ő a hazai rendezésű U19-es világbajnokságra készülő korosztályos válogatotthoz távozó Váradi Kornélt váltotta.

Szombati ellenfelünk tehát nem csupán egyetlen ember teljesítményére támaszkodik, s éppen ez teszi őket nehezen legyőzhetővé. Türelmes játékuk eredményes tud lenni otthon és idegenben egyaránt.

Az Olajbányász szerdai veresége nem feltétlenül jött jól, de talán rámutatott arra is, hogy miben kell még fejlődnie Gasper Potocnik csapatának. Ha kereshetünk pozitívumot a szerdai napban, akkor az Gelvis Solano visszatérése lehet. A dominikai irányító ugyan még nincs csúcsformában, de látszott, hogy kreativitása nagyon sokat érhet. Márpedig a támadójáték az a terület, ahol különösen sokat kellene előrelépnie a mieinknek, s ebben sokat érhet Solano tudása.

A találkozót október 31-én vasárnap rendezik 19.45-től. Fontos, hogy az U20-asok ezúttal nem játszanak, az ő találkozójukat november 2-án kedden 15 órakor rendezik majd meg.

A felnőttek összecsapását Papp Péter, Török Róbert és Goda László vezeti majd.