A férfi bajnokság egyik legnagyobb rangadóját Székesfehérváron rendezik vasárnap. Az Olajbányász vendégjátéka mindig nagy csatát ígér, s ez akkor is igaz, ha nem áll egymáshoz közel a két gárda a bajnoki tabellán. Merthogy az egykori szolnoki kedvenc, Vojvoda Dávid jelenlegi csapata bizony nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, két győzelem mellett négy vereség a mérlegük.

Pedig a játékosállományuk egyáltalán nem tűnik rossznak. A már említett Vojvoda mellett a válogatott keretéből Szabó Zsolt, Lukács Norbert, valamint Pongó Marcell, az Olaj játékmesterének öccse is kék-fehérben kosarazik. Ezek alapján az Albának a Falco mellett lenne a helye a tabellán, de nincs ott, mert a légiósokkal nem igazán sikerült összecsiszolni csapattá az állományt a szlovén Dejan Mihevcnek. Ezt egyébként már a klub vezetősége sem nézi igazán jó szemmel, a fehérváriak két meccsnyi haladékot kaptak a sorok rendezésére. Az elsőt elrontották, a Kecskemét nyerni tudott a Gáz utcában. Ha most is kikapnak, annak komoly személyi következményei lehetnek.

Persze ez a tény nem teszi könnyebbé Gasper Potocnik dolgát. Az Olajbányász szlovén mesterének meg kell küzdenie a fáradtsággal is, szerdán még Lengyelországban játszottak Kovács Péterék.

Erről beszélt Potocnik mester is, aki elsősorban a regenerálódásra igyekezett időt fordítani a taktikai felkészülés mellett. Mint mondta, ha kellő koncentrációval tudnak játszani, akkor esély nyílhat a győzelemre.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik Székesfehérváron, a szabályok betartására Kapitány Gellért, Nagy Viktor és Minár László ügyel majd. Élőképpel a MindigTV Go felületén lehet majd követni.