Nagyszerű mérkőzésen győzte le a Szolnoki Olajbányász az FC Porto csapatát a Fiba Europe Cupban szerdán, ám örömre sok idő nem maradt, ugyanis vasárnap a remek formában lévő, legutóbb nagy fordítással az Alba Fehérvárt legyőző PVSK Veolia érkezik a Tiszaligetbe.

Nem úgy indult a PVSK szezonrajtja, ahogyan azt tervezték. Azonban az elmúlt fordulókban mutatott jó játékkal és győzelmekkel máris ott találták magukat az élmezőny közvetlen közelében. Dragan Aleksicnek különösen a külső posztokon sikerült jól a légiósok választása, Michael Bryson és Samajae Hayes-Jones stabilan hozza meccsenként a 44-45 pontot, azaz egyértelműen rajtuk múlik, miként játszik a PVSK.

Mellettük Veljko Brkic és a Szolnokon is megfordult Ivosev Tamás, valamint Justin Gordon alkotja a kulcsemberek sorát. Ahogyan azt már az Olajjal három bajnoki címet is szerző Aleksictől megszokhattuk, csapatai elsősorban a támadójátékra alapoznak, több mint 90 pontot dobnak meccsenként. Némileg árnyalja a képet, hogy legalább ennyit kapnak is, azaz van még mit dolgoznia a szerb mesternek a deffenzív játékukon.

Az Olajbányásznak egyszerű a recept, már amennyire egy fizikális, nagy iramú hétközi meccs után lehet egyszerű feladatokról beszélni. Ám ha képes hozni a csapat a megszokott szervezett védekezését, s vissza tudja fogni a két amerikai mezőnyembert a ponttermelésben, akkor megszerezhető a győzelem.

Az Olajbányásznál Gelvis Solano továbbra is lábadozik sérüléséből, ő biztosan nem lehet ott a meccskeretben.

A találkozót vasárnap 18 órától rendezik, előtte 15.15-től az U20-as csapatok csapnak össze. A felnőttek találkozóját Benczur Tamás, Ádám József és Makrai Márton vezeti.