Az Olajbányász sikere a FIBA Európa Kupa csoportkörének első felvonásán komoly fegyvertény, olyan, amire a szakma nem csupán Szolnokon, de az országban is felkapja a fejét. Gasper Potocnik csapata hatalmas küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, ki is faggattuk a vezetőedzőt a szerdai diadal kapcsán.

– Három év után újra nemzetközi meccset láthatott a szolnoki közönség, de még milyet! A komoly szakmai munka eredményeként a mérkőzés végén a szurkolótábor egy magabiztos győzelmet ünnepelhetett. Milyen volt a Porto elleni találkozó edzői szemmel?
– Először is szeretnék köszönetet mondani a klub összes munkatársának, akik rengeteget dolgoztak azért, hogy ezen az estén minden flottul, hiba nélkül menjen. Ez sokat jelent a klub imázsának Európa-szerte. Jó meccset játszottunk, az elején akadtak gondjaink a Porto keménységével, ilyen jellegű fizikalitással a lengyel buborék óta nem találkoztunk. De amint megfelelően reagáltunk erre, és felnőttünk csapatként a feladathoz, az meghozta a sikert. Az az energiaszint, amivel onnantól játszottunk, a kontaktok folyamatos keresése, és az optimális döntéshozatal vezetett a győzelmünkhöz. Gratulálok a fiúknak ehhez!

– Milyen “polcra” kerül ez a siker, amit ezen a szinten egy erős ellenféllel szemben értünk el?
– Minden meccs fontos, mindegy, hogy a hazai bajnokságról vagy a nemzetközi kupáról van szó, de nekem az a filozófiám, hogy mindig a következőre fókuszáljunk. Jól indult az Európa Kupa, az tény, vannak céljaink, amit el szeretnénk érni, de próbálunk nem előre gondolkozni. Természetesen örülök minden megnyert mérkőzésnek a nemzetközi kupában, amit mi, vagy akár a többi magyar csapat hoz össze, hiszen ez fontos a magyar kosárlabda, illetve a válogatott európai megítélése szempontjából.

– Maradva a nemzetközi kupánál, jön a Legia Varsó, akik szintén győzelemmel kezdték a csoportkört, ráadásul idegenben verték a Nagyváradot. Előzetesen milyen gondolatokkal várja a találkozót?
– Remek csapat a lengyel, vezetik hazájuk bajnokságát, de erről, ahogy az imént megjegyeztem, még nem szeretnék beszélni, hiszen addig még jön egy Pécs elleni meccsünk, így a Legiára, akik a Portóhoz hasonlóan kemény, jó támadójátékkal felvértezett gárda, tulajdonképpen két napunk marad felkészülni, de meg fogjuk oldani. Egy biztos: a szívvel, a küzdeni akarással nem lesz probléma, győzni szeretnénk Varsóban is!