Nem mondhatjuk könnyűnek az Olajbányász bajnoki sorsolását, hiszen még csak a negyedik forduló következik, de már játszottak Badzimék az aranyérmes Falcoval, a bronzérmes Szegeddel, s most érkezik a tavalyi negyedik Debrecen, amelyik eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.

A DEAC keretében jelentősebb változásokat hozott a nyár, Drenovac kivételével minden légiósuk távozott, érkezett Szegedről a palánkok alá Dzeletovics, valamint Amerikából Ivan Aska, a külső sorba pedig a szlovén Miha Lapornik, illetve az amerikai Xavier Thames.

A magyarok közül távozott Somogyi Ádám, érkezett Valerio Bodon és Kerpel Fronius Gáspár, azaz nőtt a bevethető játékosok száma. A bajnoki tabellán évek óta lépésről lépésre előrébb lépegető debreceniek idén sem szeretnék lejjebb adni az elődöntőnél, ehhez minden anyagi feltételt biztosít a klubvezetés. A kispadon a karmesteri pálca a játékosként világbajnoki címig jutó szerb Milenko Topic kezébe került, aki igyekszik ötvözni a gyors kosárlabdát és a délszláv fegyelmet.

A DEAC legutóbb az Alba Fehérvárt verte felettébb könnyedén, de azt azért tegyük hozzá, hogy a fehérváriak két legjobbja nem játszhatott betegség miatt. Így tehát mondhatjuk, hogy az első igazán komoly megmérettetés szerdán a Tiszaligetben vár Tóth Ádámékra.

Az Olajbányász Szombathelyen szerepelt a hétvégén, s nagy csatára késztette végig a végül győztes házigazdát. Ezen a mérkőzésen elsősorban a Falco válogatott külső sorának teljesítménye volt a döntő, a palánkok alatt inkább a mieink akarata érvényesült. Nos, a DEAC erős a festékben, illetve a külső posztokon is, így mindenképpen meghatározó lesz, hogy mennyire zár jól a szolnoki védelem. A forduló rangadóján az még kérdéses, hogy Pongó Máté tudja-e vállalni a játékot, a sérüléséből lábadozó, rehabilitációját végző Gelvin Solano biztosan nem lesz a keretben.

A találkozót szerdán 18 órakor rendezik, a játékvezetői hármast Földházi Tamás, Praksch Péter és Kovács Nimród alkotja. A találkozót a MindigTV GO felületén lehet élőképpel követni.

Szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy jegyeiket a helyszínen, illetve elővételben is megvásárolhatják.

Jegyelővétel: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/olajbanyasz-2021-2022-szezon-berlet-szolnok-tiszaligeti-varosi-sportcsarnok-568332/event.html?fbclid=IwAR2IaS1QavjZl9KL6XqaLcX50IHnmueS3MJBNSiNQbRdMyW03XVtlYZEWO8