Egy meglehetősen feszült hangulatú, emlékezetes bajnoki döntőt vívott az előző évadban az Olajbányász és a Falco KC. Ilyenkor mindenki hajlamos amolyan visszavágónak tekinteni a következő bajnokit, pedig ez is csak egy a rendkívül nehéznek ígérkező idegenbeli meccsek közül.

Június óta a szombathelyiek magyar magja erősödött, Somogyi Ádám és Golomán György személyében két újabb válogatott játékos csatlakozott hozzájuk. Velük együtt már hat válogatott pattogtat Milos Konakov együttesében, ez pedig hatalmas előny a magyar bajnokságban. Így az sem jelent hátrányt számukra, hogy egyelőre csak két légiósa van a csapatnak.

A Falco eddig három mérkőzést játszott a bajnokságban, mindhármon felettébb könnyedén győztek, jelezve: idén is a bajnoki aranyérem a céljuk.

Persze az Olajbányász sem szívesen maradna le az érmes csatákról, ennek megfelelően keményen dolgozik mindenki a csapatjáték összecsiszolásán. Merthogy két irányítóját sérülés miatt egyelőre nélkülözi a csapat, a Gelvis Solano pótlására igazolt Roko Rogicnak pedig egyelőre meg kell szoknia új társait. Ugyanakkor A Paks elleni idegenbeli találkozón helyenként kifejezetten jó ritmusban és eredményesen kosárlabdáztak Badzimék, remélhetőleg a formát is sikerült átmenteni szombatra. Az Aréna Savariában 19 órakor dobják föl a labdát, a játékvezetői hármast Benczur Tamás, Tóth Cecília és Minár László alkotja.