Tippmix Férfi Bajnokság, 2. forduló

Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász 67-90 (21-31, 17-15, 18-17, 11-27)
Szekszárd Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Török R., Nyilas I. (Téczely T.)

ASE: Brown 18/12, Karosi 3/3, Brzoja 2, Melvin 11/3, Eilingsfeld 15/3. Csere: Buljevic 8, Djukanovics 5, Kovács Á. 5/3, Frank Á. -, Pajor -.

Szolnok: Rogic 14/6, Pallai 5/3, Cummings 14/6, Subotic 10/3, Cakarun 16. Csere: Badzim 19/15, Zsiros 5/3, Gilszki 3/3, Taiwo 2, Rudner 2, Kovács P. -.

A paksi csarnok felújítása miatt a szekszárdi női csapat otthonában fogadta a Paksi Atomerőmű a Szolnoki Olajbányászt. A hazaiak egy hosszabbításos vereséggel kezdtek az Alba ellen, míg az Olaj a Szegedet győzte le egy szoros meccsen egyetlen ponttal. Szolnoki oldalon továbbra sem lehetett ott a keretben Pongó Máté, így Roko Rogic személyében egyetlen játékmester volt Gasper Potocnik keretében.

Nem ígért könnyű meccset a második forduló tehát Suboticéknak, persze az ASE ellen soha nem tartozott a könnyű feladatok közé a győzelem. Ehhez képest jó ritmusban és eredményesen kezdett az Olajbányász, egy Rogic-vezérelte 0-15-ös rohammal már az első negyedben megléptek ellenfelüktől (4-19). Brown tripláival igyekezett csökkenteni az ASE a különbséget, de a negyed végén így is 31 pontot kaptak, így csak megállítani tudták az Olaj rohanását (21-31).

A folytatásban sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, illetve az Olajbányász sem tudott úgy élni a helyzeteivel, mint az első negyedben. Így aztán a Paks többször is „benézett” tíz pont alá, s egy szerencsés dudaszós kosárnak köszönhetően ott is maradt (38-46).

A fordulás után beragadt egy kicsit az Olajbányász, amit Eilingsfeld pontjaival igyekezett a lehető legjobban kihasználni Paks, s öt perc alatt öt pontnyira megközelítették ellenfelüket (47-52). Ekkor Cummings két- és Zsíros egy triplájával ismét biztosabbá tette vezetését az Olaj. Kár volt a negyed végéért, mert újra rendezni tudta sorait az ASE, s látótávolságon belül maradtak (56-63).

A záró tízpercben nem sokáig hagyott kétséget az Olajbányász, hogy ki is a jobb csapat. Roko Badzim elképesztő triplázással megbénította a paksiakat, s húsz pont fölé nőtt a szolnoki vezetés. Gasper Potocnik csapata végig vezetve teljesen megérdemelten tudott győzni az ASE otthonában. Ami pedig különösen nagy öröm, hogy a Szeged elleni bajnokihoz képest jelentősen javult a csapat teljesítménye mind védekezésben, mind pedig támadásban. (67-90).