A Szeged elleni egypontos siker jelentette a rajtot csapatunknak a Tippmix Férfi Kosárlabda Bajnokságban. A következő fordulóban idegenben, a Paks ellen lépünk pályára. A meccs különlegessége az, hogy nem az ASE otthonában lesz, hanem Eilingsfeld Jánosék ideiglenes otthonában, Szekszárdon.

A Paks ellen a felkészülés során kétszer játszott az Olajbányász, Szolnokon sima győzelem, idegenben pedig egy vereség volt a vége. Ennek fényében szoros mérkőzésre van kilátás, ám bajnoki ezüstérmes csapatunk aligha elégedne meg mondjuk egy párpontos vereséggel.

Az ASE az Alba ellen kezdett az első fordulóban, s csak hosszabbításban kapott ki a legjobb négy közé várt fehérváriaktól. Az Olaj ugyan nyert a Szeged ellen, ám a játék messze nem olyan volt, mint amilyen a szakvezetés elvár Kovács Péteréktől. A lényeg persze egy győzelem, de ez a teljesítmény idegenben aligha lesz elegendő a győzelemhez.

Pakson még nem lehet ott a pályán Pongó Máté, valamint Gelvis Solano, mindketten a rehabilitációjukat végzik. Helyettük a horvát Roko Rogic kezében lesz a karmester pálca, minden bizonnyal néhány közös edzésnyivel már jobban ismeri a társakat, mint szerdán. A találkozót vasárnap 19.30 órakor kezdik, fontos információ, hogy szurkolóink csak a részükre félretett vendégjegyekből vásárolhatnak a helyszínen.

A találkozót a Cziffra Csaba, Török Róbert, Nyilas István trió vezeti, élőképpel a MindigTV Go alkalmazáson keresztül követhető az összecsapás.