Egy emlékezetes szezon után minden kosárlabda nélkül eltöltött nap hosszúnak tűnik, így aztán nem csoda, ha nagyon sokan vártuk már a 2021/2022-es szezon kezdetét. A legutóbbi pontvadászatban ezüstérmet szerzett csapatunk számára szerdán 18 órától indul a nagy menet, benne megannyi izgalommal, nemzetközi kupameccsekkel, s remélhetőleg egy újabb jól sikerült bajnoki szezonnal.

Meglehetősen hosszú évad vár az Olajbányászra, hiszen a rájátszás belenyúlik majd a nyárba, a döntő pedig az odáig eljutóknak júliusban is tétmeccseket tartogat. De ne szaladjunk előre, hiszen még csak az első tétmeccsre várunk, így nézzük meg először, mi történt az Olajbányász háza táján a nyáron.

Az ezüstérmes csapattól távozott Juhos Levente, ő Sopronban igazolt. Angelo Warner a fehérorosz bajnokságban vitézkedik, s nem maradt a Tisza partján Shane Gibson sem. A fiatalok közül Frank Áron Paksra szerződött, a gárda gerince viszont nem változott.

A tavalyi évad sikerkovácsa, Gasper Potocnik Szarvas Gáborral az oldalán egy kreatív irányítót, a dominikai Gelvis Solanot választotta, valamint a remek felépítésű amerikai játékost, Markeith Cummings-t. Velük kell, azaz kellene a Szeged elleni találkozót megvívni, ám Solano éppen a szerdai ellenfél, a Szeged elleni edzőmeccsen megsérült, s több hetet ki kell hagynia. Mivel a felkészülés során Pongó Máté is maródi volt egy húzódás miatt, így egy horvát válogatott játékmester, Roko Rogic érkezett Szolnokra szombaton. Nem volt tehát könnyű dolga egyáltalán Gasper Potocniknak, hiszen az utolsó edzőmeccseken irányító nélkül kellett építenie a csapatjátékot.

Összeszokottságról tehát a csapat és a karmester között aligha beszélhetünk, márpedig a szegediek ismét karakteres, erős gárdát raktak össze. Az előszezonban a két gárda tiszaligeti edzőmeccsét szoros végjátékban nyerte az Olajbányász, annak ellenére, hogy a mérkőzés jelentős részében vezettek Suboticék. Akkor a szívósan védekező, átmeneti játékokra építő vendégek a negyedik negyedben nyolc ponttal is vezettek már, de az Olajbányász Pongó és Solano nélkül is felállt a padlóról, s végül megnyerte a meccset.

Ez viszont egy másik összecsapás lesz, ahol nagyon sokat számít majd, ki tudja a másik félre rákényszeríteni a saját játékát. A szerdán 18 órakor kezdődő Tisza-parti rangadót Győrffy Pál, Ádám József és Csabai-Kaskötő Brigitta vezeti. A találkozót a MindigTV Go applikációján keresztül élőben tekinthetik meg az előfizetők.

 

Jegyvásárlás otthonról

Kényelmesen, az interneten keresztül is meg lehet vásárolni az Olajbányász hazai mérkőzéseire a jegyeket ettől a szezontól! Az Eventim felületén három fordulóval előre biztosíthatja bármi a helyét a ligeti csarnokban.