Felkészülési mérkőzés

Szolnoki Olajbányász – OSE Lions 69-70 (20-19, 21-18, 15-19, 13-14)

Vezette: Fodor, Gál, Drenyovszki

SZOLNOK: Solano 22/15, Badzim 13/9, Gilszki 8/6, Subotic 9/3, Cakarun 1. Csere: Pallai 4, Kovács P. 2, Zsíros, Taiwo 4, Rudner 6/6. Edző: Gasper Potocnik

OSE: Ihring 11/3, Milisavlevic 14/6, Carev, Minchev 15/3, Burns 7/3. Csere: Dorogi, Ruják 4, Parrish 15/9, Garamvölgyi 4, Tóth B.

Gasper Potocnik pihenőt adott Pongó Máténak, így irányítóposzton Badzim, vagy Pallai mozgatta a csapatot Solano cseréjeként.

A fiatal szolnoki játékos, Gilszki Erik két triplájának köszönhetően remekül kezdte a mecset a házigazda (10-3), s ezt a különbséget szinte végig tudta őrizni Gasper Potocnik csapata az első tíz percben Rujékékkal szemben, az OSE azonban az utolsó percben két triplával utolérte az Olajbányászt (20-19).

Az elsősorban légiósai egyéni megoldásaira építő vendégek egy-egy támadásnyi időre a vezetést is átvették a második negyedben.  A vendégeknél Brandon Parrish mellett Yordan Minchev is bekapcsolódott a pontgyártásba, így a félidőhöz közeledve ismét csökkent a különbség a csapatok között (35-33).

A félidő végén Solano lépett kicsit a gázra, az egyébként is jól játszó dominikai irányító két triplájára csak egy duplányi válasz érkezett Minchevtől, így szolnoki vezetéssel zárult az első húsz perc (41-37).

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, a hazai szakvezető elsősorban a védekezés hibái miatt bosszankodott. Szolnoki oldalon Gelvis Solano folytatta remeklését, az oroszlányiak nem tudtak mit kezdeni az Olaj irányítójával. Az OSE továbbra is a Parrish – Minchev pontjaira építhetett bizalommal.

Ahogyan ezen a meccsen megszokhattuk, szolnoki vezetés után a végére feljött az Oroszlány, ezúttal Garamvölgyi visszapöcizett labdája az egyenlítést jelentette (56-56).

Öt gyors oroszlányi ponttal indult az utolsó negyed, előnyét igyekezett tartani az OSE. Feljavult Milisavljevic, a negyed felénél Gilszki büntetőit követően 63-65-re zárkózott föl az Olaj, sőt, 68-68-nál utol is érte Garamvölgyiéket. Jó két és fél perces kosárcsönd következett, egyik fél sem tudott betalálni. 18 másodperccel a vége előtt Ihring mindkét büntetőjét értékesítette, Cakarun csak az egyiket, így a vendégek győzelemmel távoztak a Tiszaligetből (69-70)