Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 95-67 (26-25, 25-17, 17-15, 27-10)

Az első negyed szorosabb eredménye után fokozatosan felőrölte a Paksot az Olajbányász, így megérdemelten nyerte meg első mérkőzését az előszezonban.

Igazi dobópárbajt, 51 pontot hozott az első negyed, nyolc triplát is bedobott a két csapat, nem csoda, ha a védekezést igyekezett rendbe szedni az első szünetben mindkét edző. Ez Gasper Potocniknak sikerült jobban, így a második játékrészben fokozatosan ellenfele fölé nőtt a Szolnok. Paksi oldalon elsősorban Ken Brown és Eilingsfeld János pontjaira számíthatott a szakvezető, míg a hazai oldalon többen is veszélyesek voltak a gyűrűre, így a félidőben már 9 ponttal tartottak előrébb Kovács Péterék.

A nagyszünetet követően tovább nyit az olló a két csapat között, mindkét hazai irányító, Gelvis Solano és Pongó Máté is remekül szervezte a játékot, így rendre remek helyzetbe hozták Suboticékat. Gasper Potocnik a fiataloknak is játéklehetőséget adott, így pályára léphetett a felnőttek között Tóth József, Vincze Roland és Gilszki Erik is.

A mérkőzés utolsó tíz percében már tetszés szerint érte el kosarait az Olajbányász, így megérdemelten nyerte első felkészülési mérkőzését. A következő hét meglehetősen sűrű lesz csapatunk számára, hiszen előbb szerdán Zalaegerszegen játszanak, majd pénteken, immár a nagyközönség előtt az Oroszlányt fogadjuk.